Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung arī beidzot plāno piedāvāt saziņu ar satelītu starpniecību

    Jaunākie raksti

    Samsung arī paziņojis, ka gatavojas piedāvāt saziņu ar satelītu starpniecību, kad nav pieejami mobilie sakari. Vienlaikus gan arī zināms, ka būs nepieciešams jauns modems klāt pie viedtālruņa procesora, tātad esošus viedtālruņus Samsung ar satelītu saziņas iespēju nevar aprīkot.

    No Samsung Galaxy S23 sērijas jau tika gaidīta iespēja nosūtīt ziņu vai kādu citu nelielu informācijas drisku ar satelītu palīdzību, kā tas ir Apple un nu jau arī dažos Huawei viedtālruņos Ķīnā. Apple izmanto Globalstar satelītus, kas nodrošina minēto saziņas iespēju vietās, kur nav mobilo sakaru signāla.

    Samsung plāno satelītu saziņas iespēju piedāvāt nākotnes Exynos procesoros, lai arī šobrīd Samsung Galaxy S23 sērijā tiek izmantoti tikai un vienīgi Snapdragon procesori visā plašajā pasaulē.

    Janvārī Consumer Electronics Show (CES) norises laikā Qualcomm izziņoja sadarbību ar Iridium, lai satelītu saziņu piedāvātu viedtālruņiem ar Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, bet tas neattiecas uz esošajiem Samsung modeļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.02.2023 14:47

    Satelīti – tas ir jauki. Un tarifs arī būs tik daiļš ka retais varēs to atļauties. Līdz būs jānes auto akumulators.

    Tas, ko no smartfoniem gaidu jau 15 gadus – iespēju 2 telefoniem pašiem mobilo sakaru pārraides rādiusā sazināties rācijas režīmā bez mobilo operatoru un WiFi starpniecības. Tehniski tas 100% ir iespējams.

    Kursors.lv
    27.02.2023 14:59
    Reply to  Krotow

    Tas laikam nav iespējams mobilo telefonu ražotāju lielās atkarības no telekomunikāciju operatoriem dēļ.

    Reinis Rozitis
    27.02.2023 17:28

    Manuprāt, drizāk nav iespējams tehnoloģiski- mazās antenas dēļ, jo nu tas rādius būs nekāds.

    Visādi citādi visādi wifi direct (p2p) / bluetooth varianti eksistē, bet nu tie ar ~50-100m tiešā redzamība.

    Krotow
    27.02.2023 18:03
    Reply to  Reinis Rozitis

    4G pilnā ātrumā arī velk 100m un tikai ideālos apstākļos. Telefonam ar +/- jēdzīgu antenu, kas novietota tā, ka runājot nav ar roku aizsegta, datu pārraidei sarunas vajadzībai (vairāk par 9600 b/s nevajag) vismaz puskilometru jāvelk. Un laukā ap kilometru. Pārbaudīts praksē ar citām radioiekārtām un 2,4 GHz raidītājiem ar “vadiņa” tipa antenu. Mobilajiem frekvences ir vēl zemākas. Attiecīgi tehniski var sazināties vēl tālāk. Jautajums tikai par atbalstu telefonā.

    Reklāma