Web Analytics
More
    Reklāma

    Japāna aprīlī uzsāks digitālās jēnas izmēģinājuma programmu

    Jaunākie raksti

    Vairākas pasaules valstis šobrīd strādā pie savu digitālo valūtu ieviešanas un izmēģinājuma programmām. 2020. gadā arī Japāna paziņoja par nodomiem izlaist centrālās bankas digitālo valūtu digitālo jēnu. Pēc dažiem gadiem Japāna beidzot nākusi klajā ar nopietnu paziņojumu šajā jomā – valsts centrālā banka aprīlī uzsāks digitālās valūtas izmēģinājuma programmu, kuras ietvaros novērtēs digitālās jēnas izmantošanas iespējas.

    Japānas Bankas izpilddirektors Šiniči Učida informējis, ka izmēģinājuma programmai esot divi mērķi. Pirmkārt, pārbaudīt tehniskās iespējas saistībā ar digitālās jēnas palaišanu. Otrkārt, izmantot privāto uzņēmumu prasmes un atziņas tehnoloģiju jomā, lai izstrādātu centrālās bankas digitālās valūtas ekosistēmu. Šāds solis par programmas izveidi sperts pēc divus gadus ilgušiem Japānas Bankas eksperimentiem saistībā ar digitālo jēnu. Acīmredzot eksperimenti pierādījuši, ka ir vismaz vērts mēģināt virzīt ieceri par tās palaišanu.

    Reklāma

    Vienlaikus banka uzsvērusi, ka izmēģinājuma programmas ietvaros pagaidām nav paredzēti reāli darījumi starp mazumtirgotājiem un patērētājiem, izmantojot digitālo jēnu. Tā vairāk būšot izpēte par valūtas izmantošanas iespējām, kurā piedalīsies gan Japānas uzņēmumi, gan lielākās bankas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma