Web Analytics
More
    Reklāma

    Philips Evnia 34M2C7600MV spēlēm paredzētā monitora apskats

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen Kursora komandai bija iespēja aizlidināties līdz tālajai Parīzei, kur Philips parādīja Evnia jaunos spēlēm paredzētos monitorus un citus spēlēm paredzētus datoru aksesuārus. Philips sācis visai strauji, piedāvājot uzreiz spēcīgāko no saviem Evnia sērijas monitoriem – Philips Evnia 34M2C7600MV.

    Uzreiz gan jāsaka, ka jaunie Evnia monitori nav neko lēti, bet te iekšā ir sabāztas visādas interesantas un noderīgas iespējas. Pie mums ir atbraucis jau minētais Evnia 34M2C7600MV modelis, kam sākotnēji tika solīta aptuveni 2070 eiro cena, bet skatos, ka tīmekļa veikalos tas vismaz apskata tapšanas laikā maksā ap 1500 eiro, kas gan vēl arvien ir visai sālīti.

    Reklāma

    Philips pats nodēvējis šo modeli par labāko un attiecīgi dārgāko, monitoram ir 34 collu liekts UltraWide Quad HD ekrāns, izšķirtspēja ir pamatīgi 3440 x 1440 pikseļi. Turklāt te redzam Mini LED tehnoloģiju, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc šis tiek ierindots pie premium produktiem, kā arī monitors spēj ļoti precīzi attēlot krāsas un sniegt labāko baudījumu spēlētājiem. Evnia 34M2C7600MV ir 1152 izgaismojuma zonas, kā arī ekrāns aprīkots ar Ambiglow tehnoloģiju, kas rūpēsies par izgaismojumu ekrāna aizmugurē. Evnia 34M2C7600MV monitors nodrošina 165 Hz atsvaidzi, kā arī īpaši zemu ievades aizkavi, un tas aprīkots ar Philips Adaptive-Sync tehnoloģiju.

    Philips Francijas futbola izlases stadionā izziņo jaunu videospēļu monitoru un aksesuāru zīmolu Evnia

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāna diagonāle: 34 collas, liekts ar 1500R
    • Ekrāna izšķirtspēja: 3440 x 1440, 21:9, 109 ppi
    • Paneļa tips: VA ar Mini LED (ar 1152 izgaismojuma zonām), pretatspīduma matējums 25%
    • Atjaunošanās frekvence: 165 Hz
    • Reakcijas laiks: 2.5 ms pelēka uz pelēku
    • Gaišums: SDR ap 700 cd/m², HDR 1400 cd/m², flicker-free izgaismojums
    • Kontrasts: tipiskais 3000:1
    • Tīmekļa kamera: nav
    • Pieslēgvietas: 4x USB 3.2 (Type-A; Gen 1; 5 Gbit/s downstream), 1x USB 3.2 (Type-B; Gen 1; 5 Gbit/s upstream) 1x USB 3.2 (Type-C; Gen 1; 5 Gbit/s; upstream; 90 W; DP Alt Mode), 2x HDMI 2.1, 2x DisplayPort 1.4, 1x 3.5 mm Audio Out
    • Iebūvēti skaļruņi: 2x 5W, DTS
    • Izmēri: 807 x 549 x 290 (ar kāju)
    • Svars: 10.35 kg (ar kāju)
    • Grozāms: ir
    • Atgāžams: ir
    • Augstuma regulēšana: ir, 150 mm
    • VESA: ir, 100 x 100
    • Enerģijas patēriņš: 65 W ieslēgts
    • Komplektā: monitors + kāja, elektrības vads, 1x HDMI vads, 1x DisplayPort vads, 1x USB Type-C
    • Krāsu atveide: NTSC 119.7%, sRGB 140%, Adobe RGB 92.9%, DCI-P3 97%
    • Papildu: Adaptive-Sync
    • Cena: raksta tapšanas laikā Latvijā monitors iegādājams par aptuveni 1500 eiro

    Izskats un uzbūve

    Philips Evnia 34M2C7600MV šķiet ļoti labi būvēts. Lai arī pats monitors ir visai smags, tas uz galda stāv stabili pateicoties kājai, kas ir gandrīz pilnībā veidota ne alumīnija. Pat VESA adapters ir alumīnija klucis. Monitora peka ir pārklāta ar plastmasu, bet arī te viss šķiet ļoti labi nostrādāts. Evnia monitors ir regulējams visos virzienos, bet to nevar sarotēt, jo te tomēr runājam par liektu monitoru.

    Evnia monitora komplekts ir ļoti pilnīgs, te atradīsi visus vajadzīgos vadus, turklāt gaišas krāsa monitoram klāt nāk gaiši vadi. Bildēs gan ir pa kādam melnam vadam, tie ir mani vadi, kas jau bija sasprausti testu datorā. Varētu nedaudz piesieties pie Philips iepakojuma, tas nu nekādi nav dēvējams par zaļu, jo izmantots putuplasts un katrs vadiņš, katra kājas detaļa ir atsevišķā plastmasas maisiņā. Tāpat neliels izbrīns ir par barošanas bloka izmēru, tik dižu barošanas bloku neesmu redzējis nekad.

    Jāsaprot, ka šis ir liekts monitors, tāpēc tas uz galda aizņems visai brangu vietu, arī kāja šo monitoru pastums prom no sienas (galda malas), tāpēc jārēķinās, ka šo Evnia monitoru uz standarta 60 cm dziļa galda turēt nevarēsi. Uzskatu, ka vajadzēs vismaz 70 cm, varbūt pat 75 cm galda dziļumu, lai šis Evnia monitors būtu pietiekami tālu no sejas.

    Evnia monitora aizmugurē ir RGB LED izgaismojums, tas gan nav diez ko spilgts, uz aizmugurē esošās sienas RGB LED izgaismojums var sacīt, ka gandrīz nemaz neatspīd. Izgaismojumu iespējams regulēt monitora iestatījumos.

    Man patika, ka Evnia monitoram ir USB Type-C pieslēgvieta, kas nodrošina video, uzlādi un arī datu pārsūtīšanu, tādējādi vari pie Evnia monitora slēgt klāt arī darba klēpjdatoru, kas nav mazsvarīgi mūsdienās. Protams, Evnia monitora liekums ne visiem patiks darba uzdevumu veikšanai, toties te ir jēdzīga izšķirtspēja, lai blakus noliktu vairākus atvēros logus.

    Attēls: Philips

    Evnia monitora saskarne ir nedaudz bremzīga, bet tā ir arī ļoti plaša un saprotami izkārtota. Saskarnē ir visādi geimerīgi nieciņi, RGB LED izgaismojuma vadība, skaņas iestatījumi utt.

    Ja runājam par iebūvētajiem skaļruņiem, tad te Evnia monitoram nav par ko kaunēties. Šos skaļruņus pat var izmantot spēlēs un ikdienas vajadzībām.

    Kopumā jāsaka, ka Evnia monitora pieslēgvietu klāsts ir ļoti plašs, saskarne ir jēdzīga, uzbūve ir ļoti laba vai pat izcila. Neko citu no tik dārga monitora nemaz negaidīju. Ja ļoti gribas piesieties, tad varētu pieminēt, ka ekrāna apmales faktiski sanāk platas, kā arī būs grūti paslēpt barošanas bloku.

    Attēls

    Philip aprīkojis Evnia 34M2C7600MV ar visai iespaidīgu Mini LED izgaismojumu (ar 1152 izgaismojuma zonām), kā arī tiek solīts pīķa spilgtums 1400 cd/m², kas nozīmē vien to, ka monitoru pamatā paredzēts darbināt HDR režīmā. Un jāsaka, ka tas izskatās iespaidīgi, diemžēl fotogrāfijās to ietērpt nevar.

    SDR režīmā tiek solīti līdz 700 cd/m², bet to gan nespēju ieraudzīt. Mūsu monitoru kalibrēšanas rīkam nepatīk HDR, tāpēc visi mērījumi veikti ar monitoru SDR režīmā, bet iegūtais 446 cd/m² spilgtums vēl arvien ir tīri labs. Kontrasts gan nesasniedz gaidītos 3000:1, bet te jāpiemin, ka mērījumi varētu nebūt precīzi ekrāna liekuma dēļ.

    Ar krāstelpu atveidi veicas tīri pieņemami, bet tā atpaliek no tehniskajos datos solītā.

    Krāsu precizitāte šādam liektam, spēlēm paredzētam monitoram gan ir negaidīti un ļoti augsta.

    Kopumā Evnia 34M2C7600MV saņem visai augstu novērtējumu, bet izgaismojuma vienmērīgums nav diez ko labs. Apakšējais labais stūris mērījumos parādījās pārāk spilgti izgaismots, bet te varētu būt, ka šis ir saistāms ar Mini LED untumiem.

    Kā jau minēju, Evnia 34M2C7600MV savu spēku parāda HDR saturā – attiecīgi sagatavotos video un spēlēs. Šis ir jāredz dzīvē, nofotografēt to nevar.

    Nobeigumā

    Philips ir godam pastrādājis pie Evnia 34M2C7600MV – te tiešām ir viss labākais, ko varam no spēlēm paredzēta monitora sagaidīt – visas nepieciešamās pieslēgvietas (2x HDMI 2.1, 2x DisplayPort 1.4, USB Type-C), pamatīga kāja, neaprakstāmi glīts attēls, pat RGB LED izgaismojums. Jāsaprot gan, ka šis viss nāk par cenu, kas nav dēvējam par zemu.

    Sliktās ziņas ir tās, ka var nākties piepirkt klāt pamatīgāku galdu, jo uz mana 130 x 60 cm mājas ofisa galdiņa 32 collu 16:9 ekrāns izskatās kā mazulis, bet Evnia 34M2C7600MV ar 34 collām un 21:9 malu attiecīgu gandrīz pilnībā nosedz visu galda platumu un arī dziļumu.

    Tad vēl ir nianse, ka 3440 x 1440 izšķirtspējā spēles kaut kā ir jākustina, te vajadzēs visai iespaidīgus dzelžus. Ar mums pieejami RTX 3070 videokarti jau var just, ka daudzās nemaz ne tik svaigās spēlēs nākas diezgan būtiski sēdināt vizuālos iestatījumus, lai iegūtu stabilus 60+ kadrus sekundē. Droši vien jāskatās uz kādu jaudīgāku videokarti, lai kaut tuvotos monitora 165 Hz.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Armands Bērziņš
    17.02.2023 16:10

    Ko izvēlēties – šo vai Samsung Odyssey G8 OLED ?

    REALAIS
    18.02.2023 09:13

    Oled būtu mans favorīts. Izbaudu ar acīm QD-OLED S95b tv no Samsung.
    Piemēram Alienware aw3423dw arī izmanto Samsung QD-OLED paneli ko var salīdzināt ar G8 Oled.
    Oled melnās krāsas pārspēt īsti nav iespējams, vislabāk jau būtu tikt apskatīties ar acīm pašam kaut kā, lai saprastu, kur ir vērts ieguldīt tik lielu naudu.

    Reklāma