Web Analytics
More
    Reklāma

    Pārlūkprogrammā Opera būs iebūvēts ChatGPT balstīts informatīvais asistents

    Jaunākie raksti

    Neilgi pēc tam, kas Microsoft izziņoja mākslīgā intelekta darbinātos uzlabojumus Edge pārlūkprogrammā un meklētājā Bing, arī Opera paziņojusi par savu integrācija ar ChatGPT. Tā būs spējīga sniegt īsu apskatu par konkrētās mājaslapas saturu.

    Jaunās funkcionalitātes nosaukums ir “Shorten”, kas ir viens no Opera plāniem integrēt dažādus mākslīgā intelekta rīkus pārlūkā. Jaunā iespēja parādīsies kā poga pārlūka labajā stūrī. Uzspiežot uz tās. kreisajā pusē automātiski parādīsies ChatGPT logs, kas automātiski uzģenerēs informāciju konspekta veidā ar apakšpunktiem par apskatīto tematu vai mājaslapas saturu.

    Reklāma

    Pagaidām Opera risinājums būs nedaudz ierobežotāks, salīdzinot ar Microsoft Edge un Bing risinājumu, taču viens no Opera mākslīgā intelekta nodaļas pārstāvjiem norāda, ka šis ir lielisks piemērs mūsdienu tehnoloģiskajām iespējām, kas pirms neilga laika likās neiespējamas. Jaunā “Shorten” iespēja nav pieejama visiem, taču drīzumā tam būtu jāmainās.

    Pārlūkprogramma strādā arī pie citiem mākslīgā intelekta risinājumiem, kas būs integrēti sānu joslā, lai uzlabotu lietojamību, taču pagaidām nav zināms tieši pie kādiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    16.02.2023 09:35

    varbūt mākslīgais intelekts būs gudrāks par izstrādātājiem un beigs man speed dial mest linkus, kurus es jau vairākkārtīgi no turienes esmu izmetis

    Reklāma