Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA izvēlas “Blue Origin” zinātniskajai misijai uz Marsu

    Jaunākie raksti

    Ja jārunā par sadarbību starp NASA un kosmosa kompāniju “Blue Origin”, šķiet, ka līdz šim Džefa Bezosa vadītais uzņēmums palicis pabērna lomā. Lielos līgumus par kosmosa misijām NASA lielākoties ir slēgusi ar “SpaceX”. Taču šoreiz lielā iespēja dota “Blue Origin”, ko NASA izvēlējusies kā partneri zinātniskajai misijai uz Marsu. Būtiski, ka šis ir arī “Blue Origin” pirmais līgums ar NASA par starpplanētu misiju.

    Misijas, kas saucas “Escape and Plasma Acceleration and Dynamics Explorers” (ESCAPADE), mērķis ir izpētīt Marsa magnetosfēru, talkā ņemot dvīņu kosmosa kuģus. Misija paredzēta jau nākamā gada beigās. NASA vēlas, lai ESCAPADE tiktu paveikta, izmantojot “Blue Origin” orbitālo nesējraķeti “New Glenn”, kurai savs pirmais starts gan vēl jāsagaida.

    Reklāma

    Varētu teikt, ka “New Glenn” ir “Blue Origin” atbilde uz “SpaceX Falcon Heavy” nesējraķeti. Taču būtiski, ka raķete līdz šim vēl nav piedzīvojusi savu pirmo startu. Tas bija paredzēts jau 2020. gadā, un tajā pašā gadā NASA arī apstiprināja šo transportlīdzekli bezpilota zinātniskajām un izpētes misijām. Taču palaišana vairākkārt tika atlikta. Tā kā “Blue Origin” parakstījis šo svarīgo līgumu ar NASA, uzņēmumam būs jāpacenšas paātrināt “New Glenn” pirmo palaišanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    16.02.2023 10:15

    Vairak par paris marsa bildem, beigu rezultata, nav ko ceret, bet milijardi aiziet pa tukso, cik koku bij janocert uz zemes lai sos milijardus iegutu.

    Reklāma