Web Analytics
More
    Reklāma

    “Zoom” savu globālo darbaspēku samazinās par 15%, vadītāja alga saruks par 98%

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā šķiet, ka nu jau ik nedēļu vairākas tehnoloģiju kompānijas paziņo par masveida darbinieku atlaišanas plāniem. Šim nu jau garajam sarakstam tagad pievienojas arī “Zoom“. Kompānija, kas pandēmijas sākumā strauji uzplauka, piedāvājot uzņēmumiem tik ļoti nepieciešamos videokonferenču risinājumus, nolēmusi atlaist ap 15% no globālā darbaspēka jeb ap 1300 strādājošo.

    Savā paziņojumā darbiniekiem “Zoom” izpilddirektors Ēriks Juaņs (Eric Yuan) lēmumu par atlaišanu pamato ar to, ka pandēmijas sākumā, kad bizness ātri uzplauka, uzņēmums pārāk strauji palielināja savu darbaspēku. Divu gadu laikā strādājošo skaits “Zoom” pat trīskāršojās. Juaņs arī atzīst, ka “Zoom” toreiz nepietiekami novērtēja uzņēmuma komandu sastāvu, nepieciešamību pēc jaunām darba rokām un virzību uz izaugsmi un efektivitāti.

    Reklāma

    Tāpat Juaņs norāda, ka, neskatoties uz to, ka vairums darbinieku atgriežas birojos, uzņēmumi joprojām paļaujas uz “Zoom” videokonferenču risinājumiem. Taču arī “Zoom”  neiet secen bažas par ekonomikas lejupslīdi, tāpēc jādomā, kā tikt pāri šiem izaicinājumiem un vienlaikus nodrošināt nemainīgu pakalpojumu kvalitāti.

    “Zoom” izpilddirektors arī uzsver, ka uzņemas pilnu atbildību par darbinieku atlaišanu. Viņš arī samazinājis savu algu par 98%, savukārt pārējās vadības komandas pamatalga tikšot samazināta par 20%. Tāpat arī par prēmijām kādu laiku būs jāaizmirst. Savukārt atlaistie darbinieki saņems diezgan labu nodrošinājumu un palīdzību jauna darba atrašanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma