Web Analytics
More
    Reklāma

    Noskaidroti autoražotāji, kas 2022. gadā pārdeva visvairāk automašīnu

    Jaunākie raksti

    Neskatoties uz problēmām piegādes ķēdēs, ražošanas pārrāvumiem un citām problēmām, visvairāk automašīnu 2022. gadā pārdeva japāņu autoražotājs Toyota. Dati liecina, ka aizvadītajā gadā Toyota koncerns piegādāja 10 483 024 mašīnas klientiem visā pasaulē. Šajā statistikā iekļauti arī apakšzīmoli Daihatsu un komerctransportlīdzekļu ražotājs Hino. Toyota zīmols sastādīja nedaudz vairāk kā 9 miljonus no kopējā mašīnu skaita. Gada griezumā Toyota saražoja 10,6 miljonus mašīnu, bet daļa no šiem auto tiek piegādāti šā gada pirmajās nedēļās.

    Salīdzinot ar 2021. gadu, Toyota pērn piegādāja par 0,1 procentu mazāk mašīnu, taču tas, protams, ir nebūtisks samazinājums. Toyota ir tālu priekšā tuvākajiem sekotājiem, kas ir Volkswagen grupa – vācu autobūves gigants pērn pārdeva 8,3 miljonus mašīnu. Šajā statistikā iekļauti visi Volkswagen koncerna zīmoli. Tas ir par 7 procentiem mazāk nekā gadu iepriekš.

    Reklāma

    Patiesībā tas ir Volkswagen sliktākais rezultāts vairāk nekā 10 gadu laikā. Būtisku lomu tajā spēlēja Krievijas okupantu iebrukums Ukrainā. Iepriekš ziņots, ka daļa Volkswagen piegādātāju automašīnu daļas ražoja Ukrainā. Sākoties karam, ražošana, protams, tika apturēta, savukārt Volkswagen nācās pārorientēt detaļu piegādes savām rūpnīcām no citām vietām un ierobežot ražošanas apjomus.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    02.02.2023 10:38

    Man jau gan šķiet ka Volkswagen krītas pārdošanas apjomi tāpēc, ka viņu auto vairs nav tik saistoši pircējiem. VW pozīcija tagad ir: padārgi, neizteiksmīgi (hroms vairs nav modē), nevisai uzticami automobīļi. Mūsdienās ir daudz labu alternatīvu arī no āzijas puses. Un nevar aizmirst arī par Škoda – tiem kuri vēl uzticas VW tehnikai.

    Reklāma