Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamās paaudzes Audi A8 būs ļoti līdzīgs “Grandsphere” konceptam

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs strādā pie sava flagmaņa Audi A8 jaunās paaudzes modeļa un Audi galvenais dizaineris Marks Lihte atklājis, ka šis modelis būs ļoti līdzīgs 2021. gada rudenī prezentētajam “Grandsphere” konceptam. Tas ir viens no kopumā četriem Audi konceptiem, kas radīti, lai demonstrētu autoražotāja iecerēto dizainu elektriskajā ērā.

    Lihte sarunā ar Autocar pastāstījis, ka atsevišķas detaļas sērijveida A8 modelī atšķirsies no koncepta, taču tas ir “ļoti konkrēts” ieskats tajā, kāds šis auto nonāks sērijveida ražošanā. Jaunais A8 tiks piedāvāts elektriskā izpildījumā un tā nosaukums, ļoti iespējams, būs “A8 e-tron”, savukārt mašīna tiks konstruēta uz jaunās PPE platformas, kuru kopīgi attīsta Audi un Porsche.

    Pagaidām nav zināmi jaunā A8 tehniskie parametri, taču zināmu ieskatu gaidāmajā varētu sniegt “Grandsphere” specifikācija – koncepts bija aprīkots ar diviem elektromotoriem, nodrošinot pilnpiedziņu. Šie divi elektromotori sniedz 710 zirgspēku jaudu un 960 ņūtonmetru griezes momentu. Koncepts bija aprīkots ar 120kWh akumulatoru, kas nodrošina ap 750 kilometriem ar vienu uzlādi, atbalstot ātro uzlādi ar 270kW jaudu.

    Nav solīts, ka sērijveida A8 būs tamlīdzīgi parametri, taču šie dati sniedz priekšstatu par to, kas ir Audi plānos. Tiek prognozēts, ka jaunais Audi A8 sērijveida ražošanā nonāks nākamā gada otrajā pusē.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    31.01.2023 12:57

    Erotiski.

    Biteme
    31.01.2023 13:03
    Reply to  Diginauts

    Falliskas formas priekšmets? Vai kā vēl auto var būt erotisks?

    Diginauts
    31.01.2023 15:32
    Reply to  Biteme

    Tu redzi metamo, es vairāk gurnus, vidukli un dibenu :D
    Bet orģināla doma ka izskatās beidzot aizraujoši, nevis kā 4x sildīts a4.

    Reklāma