Web Analytics
More
    Reklāma

    Ņujorkā visām Uber un Lyft automašīnām būs jābūt elektriskām

    Jaunākie raksti

    Ņujorkas mērs Ēriks Adamss (Eric Adams) ir paziņojis, ka Uber un Lyft servisa mašīnām līdz 2030. gadam šajā pilsētā būs jābūt pilnībā bezizmešu. Paredzams, ka šāds lēmums ietekmēs 100 000 automašīnas, kas Ņujorkā šobrīd nodrošina cilvēku pārvadāšanas pakalpojumus. Kamēr Ņurjorkā par šo tikai sāk runāt, Kalifornijā jau ir pieņemts lēmums, ka no 2030. gada visiem koplietošanas auto ir jābūt elektriskiem.

    Tāpat mērs arī paziņoja, ka pilsētā tiks izbūvēta uzlādes infrastruktūra, kas ļaus šīs automašīnas nodrošināt ar elektrību. Interesanti, ka Lyft un Uber nemēģina pretoties šim lēmumam un sola to ievērot. Lai arī līdz 2030. gadam vēl ir daudz laika, abas kompānijas jau šobrīd cenšas pāriet uz ekoloģiskākiem auto. Jau iepriekš vēstījām, ka Uber kopā ar vairākiem autoražotājiem plāno izstrādāt kopbraukšanai paredzētus elektroauto un sadarbībā ar Hertz jau tagad servisa šoferiem piedāvā elektroauto. Vēl viens motivācijas veids ir lielākas peļņas iespējas no braucieniem, ja tiek izmantots elektroauto. Gan Uber, gan Lyft plāno līdz 2030. gadam pilnībā pāriet uz elektroauto.

    Izklausās jau ļoti skaisti, taču tā kā koplietošanas auto daļā gadījumu ir kāda šofera privātais auto, tad nedomāju, ka pāreja uz elektroauto būs vienkārša un ātra. Tie tomēr vismaz šobrīd ir krietni dārgāki par “parastajiem” auto. Jācer, ka šajā ziņā situācija uzlabosies tuvojoties 2030. gada atzīmei.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.01.2023 11:51

    Un pasažieriem pašiem jāmin ģeneratora griešanas pedāļi.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Reklāma