Web Analytics
More
    Reklāma

    Uber kopā ar vairākiem autoražotājiem vēlas izstrādāt kopbraukšanai paredzētus elektroauto

    Jaunākie raksti

    Uber sadarbībā ar vairākiem autoražotājiem sācis strādāt pie tā, lai izstrādātu un pēc tam arī ražotu elektroauto, kas paredzēti speciāli kopbraukšanas vajadzībām, kā arī piegāžu veikšanai. Šāda informācija ir medija The Wall Street Journal rīcībā.

    Kompānijas vadītājs Dana Khosrovshahi kādā pasākumā Davosā izteicies, ka Uber vēlas radīt mašīnas, kas optimizētas lietošanai pilsētās, lai pārvadātu pasažierus un arī preces. Lielais mērķis, protams, ir viens – izmaksu samazināšana. Uzņēmuma vadītājs norāda, ka Uber vajadzībām nav nepieciešama mašīna ar augstu maksimālo ātrumu vai strauju paātrinājumu. Savukārt auto salons varētu būt veidots tā, lai pasažieri varētu sēdēt viens otram pretī.

    Kā tas parasti ir šādos gadījumos, netiek atklāts, kuri autoražotāji ir iesaistījušies šajā projektā. Uber pēdējos gados aktīvi cenšas elektrificēt savu autoparku un uzņēmuma lielais mērķis ir panākt, lai 2030. gadā visi Uber lietotie transportlīdzekļi būtu pilnībā elektriski. Jau šobrīd Ziemeļamerikā Uber šoferiem ir iespējas nomāt elektroauto no Hertz, bet drīzumā šī iespēja tiks ieviesta arī Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma