Web Analytics
More
    Reklāma

    Ford izstrādā paši savu elektroauto platformu, virzoties prom no sadarbības ar Volkswagen

    Jaunākie raksti

    Divi autobūves milži Ford un Volkswagen 2020. gadā vienojās par sadarbību elektroauto attīstības jomā, kas paredzēja, ka Ford izmantos VW MEB platformu, lai radītu elektroauto, kas paredzēts Eiropai. Pēdējās ziņas liecina, ka Ford pamazām kaļ plānus atkāpties no šīs sadarbības, autoražotājam izstrādājot pašam savu platformu nākamās paaudzes mašīnām.

    Ford piedāvājumā ASV šobrīd ir divi elektriskie modeļi – Mustang Mach-E un F-150 Lightning, savukārt sadarbība ar Volkswagen bija iecerēta, lai radītu globāli tirgojamu automašīnu par zemāku cenu nekā līdzšinējiem modeļiem. Bija ieplānots vismaz viens, varbūt arī vairāki elektriskie Ford modeļi, kas būvēti uz MEB platformas, taču izskatās, ka šī sadarbība nebūs ilgmūžīga.

    Kā ziņo Financial Times, Ford vēlas virzīties prom no sadarbības ar Volkswagen, izstrādājot pašiem savu elektroauto platformu. Ford elektrisko mašīnu nodaļas vadītājs Eiropā Martins Sanderss skaidro, ka jaunā platforma nekādā veidā nav saistīta ar VW, bet tā ir ļoti spējīga un daudzpusīga.

    Sanderss gan norāda, ka vēl nav pieņemts galalēmums šajā jautājumā, Ford joprojām esot atvērtiem veidot elektriskās mašīnas kopā ar Volkswagen vai jebkuru citu ražotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma