Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple vairs nav iekārojamāko darba vietu top simtniekā

    Jaunākie raksti

    Ilgus gadus Apple tika uzskatīts par vienu no iekārojamākajiem darba devējiem, to arī apstiprināja Glassdoor veidotais 100 Best Places to Work tops. Bet 2023. gads iezīmē mirkli, kad Apple vairs šajā sarakstā neatradīsi.

    No topa pazudusi arī Meta (Facebook), bet tas jau bija gaidāms, jo Meta arvien ievāra pati sev kādu sūrāku putru. Iespējams, topa simtniekā vairs neatrodam lielos uzņēmums, jo tiem mainās pieeja pret darbiniekiem – brīvo pusdienu, fitnesa zāles un atpūtas zonu vietā Twitter ierīko divstāvu gultas, lai darbinieki var strādāt, nemaz neaizejot mājās.

    Reklāma

    Jāņem arī vērā, ka darbinieki pēc Covid-19 vēlas lielāku brīvību un strādāt no mājām, ko arī lielie tehnoloģiju uzņēmumu nelabprāt atstāj spēkā. Tāpat bieži izskan apsūdzības par seksuālu uzmākšanos lielajos uzņēmumos, kā arī nevar neņemt vērā, ka nekustamo īpašumu un īres tirgus ir sačakarēts reģionos ap lielajām un labāk apmaksātajām tehnoloģiju darba vietām ASV.

    Glassdoor Best Places to Work 2021. gadā Meta bija 11. vietā, Apple 31. vietā, kamēr 2022. gadā uzņēmumi noslīdēja līdz attiecīgi 47. un 56. vietai. Apple izkrišana no šī topa ir pārsteigums, jo uzņēmums tur pārliecinoši bijis pēdējos 15 gadus.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    16.01.2023 13:23

    Zviedrijas tele uzņēmumā arī bija istabiņas kur pagulēt dienvidiņu ☺ Bet tas bija vairāk domāts, dežuras civlēkiem un tiem kam sāpīgi sit pārlidojumu laika zonu maiņas.

    Krotow
    16.01.2023 14:02
    Reply to  KKTK

    Tādas prasās arī citos birojos. Savulaik vienā no darba vietām bija lifehaks šim nolūkam izmantot sen aizmirstu telpu bēniņos kur nevienam neienāca prātā uzkāpt ;)

    Reklāma