Web Analytics
More
    Reklāma

    TSMC gatavojas Vācijā uzsākt mikroprocesoru ražošanu

    Jaunākie raksti

    TSMC pēdējā laikā ļoti aktīvi rīkojas, lai piedāvātu mikroprocesoru ražošanas iespējas arī ASV un pat Eiropā. ASV nesen oficiāli atklātā TSMC mikroprocesoru ražotne sāks darbu 2024. gadā, kā arī 2026. gadā plānots palielināt tās jaudas ar vēl vienu blakus esošu ražotni. Lielākie mikroprocesoru ražotnes klienti būs AMD, Nvidia un Apple.

    Tā vien izskatās, ka arī Eiropa tuvākajos gados varētu tikt pie savas mikroprocesoru ražotnes, jo TSMC jau šobrīd veic pārrunas ar Vāciju. Zināms pat tik daudz, ka TSMC savu ražotni plāno būvēt Drēzdenē.

    Reklāma

    Pagaidām par baumām uzskatāma informācija norāda, ka TSMC gatavos procesorus Vācijas un Eiropas autoražotājiem, nevis veidos pašus jaunākos un jaudīgākos viedtālruņu un datoru procesorus. Rūpnīcas būvniecība varētu sākties 2024. gadā.

    Avotsbgr
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    hello
    28.12.2022 15:04

    TSMC told The Reg it has no “plans at this time” to site one of its factories in Europe but wouldn’t rule anything out amid reports that the world’s most strategically important chipmaker was sending senior suits to Dresden, Germany, to discuss the possibility of a factory there.

    gunarros
    28.12.2022 17:16

    Vajadzētu to rūpnīcu dabūt Latvijā.

    Kursors.lv
    28.12.2022 17:56
    Reply to  gunarros

    Ko TSMC iesāks ar tukšu rūpnīcu bez neviena darbinieka?

    Reklāma