Web Analytics
More
    Reklāma

    AMD apstiprina, ka mazai daļai jauno Radeon RX 7900 XTX videokaršu ir dzesēšanas problēmas

    Jaunākie raksti

    Mēs jau iepriekš ziņojām, ka AMD ir problēmas ar jaunajām Radeon RX 7900 sērijas videokartēm. Proti, tām ir neveiksmīgi izveidota pasīvā dzesēšanas sistēma un tāpēc kartes pārlieku uzkarst un tām nākas samazināt savu jaudu. Tas noteikti nav tas, ko mēs sagaidām no pavisam svaiga produkta!

    PCWorld ir sanācis aprunāties ar AMD Radeon nodaļas vadītāju Skotu Herkelmanu (Scott Herkelman) un viņš atzina, ka uzņēmums ir atklājis problēmu mazā daļā jauno videokaršu. Viņš arī paziņojis, ka pie vainas ir dzesēšanas šķidruma nepietiekamais daudzums pasīvajā dzesētājā (vapor chamber). AMD kopā ar saviem sadarbības partneriem (karšu ražotājiem) piedāvā problēmas skartās videokartes nomainīt uz jaunām. Tāpat AMD norāda, ka nomaiņas videokaršu pietiks visiem, kas saskārušies ar šo problēmu. Ja arī tavā rīcībā esošajai Radeon RX 7900 sērijas videokartei (hot spot) temperatūra sasniedz un pārsniedz 110 Celsija grādus, tad vari pieprasīt kartes nomaiņu.

    Reklāma

    AMD arī norāda, ka šī problēma skar tikai AMD references dizaina produktus un tieši Radeon RX 7900 XTX kartes. Šī problēma neskar Radeon RX 7900 XT videokartes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tītars
    10.01.2023 15:14

    Ja AMD cienīs savus patērētājus un nomainīs defektīvās kartes, vajadzētu būt ok.

    Alberts Kviesis
    13.01.2023 23:00

    Ja arī RX 7900 XTX līnijai references modeļiem tiks veikta apmaiņa, tad šādu izpildīto gadījumu skaits būs salīdzinoši neliels. Jēdzīgi, ja AMD izstrādātu programmatūras Adrenalin edition ar temperatūras monitoringu, kur gadījumā, ja kāds no sensoriem noziņo throtlingu un paaugstinātas temperatūras, Adrenalin paziņo, ka attiecīgais dzelzis ir jānomaina saskaņā ar šo ražotāja izziņoto aktivitāti. Ja lietotājs piekrīt nomaiņai, tālāk tiek norādītas konkrētas darbības. Šādos gadījumos jārēķinās, ka būs jāmeklē aizstājēja karte uz pāris mēnešiem..

    Reklāma