Web Analytics
More
    Reklāma

    AMD lielā ķezā – var nākties atsaukt jaunās Radeon videokartes

    Jaunākie raksti

    Vairāki avoti tīmeklī norāda uz pamatīgām jauno Radeon videokaršu problēmām, kas mājas lietotājam nebūs risināmas ar skrūvgriezi, termopastu un vidēji lielu lamāšanos. Tiek arī uzskatīts, ka AMD vajadzētu atsaukt jaunās Radeon RX 7900 XT un Radeon RX 7900 XTX videokartes, jo problēma nav atrisināma ar atjauninājumiem.

    Tā vien izskatās, ka AMD Radeon RX 7900 XT un Radeon RX 7900 XTX videokartēm ir problēmas ar daļu no pasīvās dzesēšanas sistēmas (vapor chamber) dizaina, kas noved pie nepiedodami augstām videokartes procesora karstākā punkta (hot spot), protams, ventilatori ārdās un videokarte sāk sevi sabremzēt (throttle) jau veiktspējas testu pirmajās minūtēs.

    Reklāma

    Diemžēl šī nav reta AMD Radeon RX 7900 XT un Radeon RX 7900 XTX videokaršu problēma, tā esot visām vai gandrīz visām tā dēvētajām reference videokartēm. Tāpat izskatās, ka šo pašu dizainu šobrīd izmanto citi videokaršu ražotāji.

    Avotsyoutube
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    04.01.2023 07:58

    Sveiks, autor! Kas ir reference videokartes?

    Kursors.lv
    04.01.2023 09:25
    Reply to  Edgars

    Ar videokartēm ir tā, ka pa lielam eksistē divas lielās patērētāju klases videokaršu platformas: AMD un Nvidia. Abi šie ražotāji izstrādā videokaršu produktu dizainus (shēmas) un nodrošina GPU (videoprocesorus). Nereti tiek izveidoti pat gatavi nopērkami šo ražotāju veidoti produkti, ko sauc par references kartēm. Proti, šīs videokartes nosaka standartu, kādam ir jābūt attiecīgajam produktam. Pēc tam nāk daudzi un dažādi videokaršu ražotāji (ASUS, MSI, Gigabyte u.c.), kas balstās uz šiem references dizainiem veido paši savus produktus. Atšķiras vizuālā puse, dzesēšana, programmatūra, bet pa lielam tie visi produkti savā starpā ir līdzīgi.

    LaurX
    04.01.2023 10:49

    Šausmas, šo pāris dienas atpakaļ skatījos, Vapor Chamber dizaina problēma, īsti līdz galam inženierija šeit nav nostrādājusi.
    Interesanti, ko darīs ar kartēm, kas ir jau pie patērētājiem – garantija vai naudas atgriešana?
    Par cik, ne visām kartēm šī problēma, grūti spriest. Laikam vispareizāk būtu atgriezt naudu patērētājiem, jo gaidīšanas laiks uz garantiju būs mēnešiem ilgs, vismaz spriežot pēc defektīvo karšu apjoma… Diez vai kāds būs gatavs gaidīt.

    Last edited 1 year ago by LaurX
    Reklāma