Web Analytics
More
    Reklāma

    “Acer” prezentē kājminamu datorgaldu, kas ļauj uzlādēt ierīces

    Jaunākie raksti

    Grandiozā tehnoloģiju izstāde “CES 2023” jau paspējusi pārsteigt ar dažādiem unikāliem tehnoloģiju brīnumiem. Viens no tiem ir elektronikas ražotāja “Acer” radītais velosipēda galds “eKinekt BD 3”, kas ļaus vienlaikus gan pasportot, gan pastrādāt, gan uzlādēt ierīces.

    Inovatīvā ierīce spēj pārvērst kinētisko enerģiju no pedāļu mīšanas elektrībā. Velosipēda galds aprīkots ar diviem USB Type-A portiem un vienu USB Type-C portu. Tādējādi, minot pedāļus un aktīvi sportojot, lietotājs var vienlaikus uzlādēt, piemēram, datoru un telefonu. “eKinekt BD 3” pieejami divi dažādi režīmi, ko var izvēlēties atkarībā no tā, vai ierīci gribi lietot kā rakstāmgaldu un strādāt vai izmantot kā velosipēdu un uzlādēt ierīces.

    Reklāma

    Būtiski, ka velosipēda galdam pieejama arī pavadošā lietotne, kas lietotājam dod iespēju sekot līdzi treniņu un padarītā progresam, sadedzinātajām kalorijām, saražotās enerģijas apjomam un citiem datiem. Saskaņā ar “Acer” teikto, vienu stundu ilga pastāvīga pedāļu mīšana var ģenerēt pat 75 vatu jaudu.

    Norādīts, ka velosipēda galds “eKinekt BD 3” būs nopērkams par 999 USD un tirgū parādīsies no šī gada jūnija. Sākotnēji tas būs pieejams Ziemeļamerikā, vēlāk arī citās pasaules daļās, ieskaitot Eiropu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    08.01.2023 13:32

    Kā jau visiem parastajiem trenažieriem – pedāļi neergonomiski plati, sēdekļi neergonomiski plati un sviedrējoši. #izmetams

    Biteme
    08.01.2023 14:04
    Reply to  KKTK

    Lai skatītos ekrānā – ķermenim jābūt drīzāk vertikāli, nekā horizontāli. Tas nosaka beņķa platumu – jo šaurāks beņķis, jo vairāk liecamies uz priekšu, un otrādi. Pedāļu platums nepasliktina mīšanos, ilgstoši minot tas ir pat labāk. Nu un visbeidzot – šis taču nav velotrenažieris, uz kura atkārtot vai pārspēt peletona līderu rekordus, šis ir vienkārši galds-ģenerators ar pedāļiem uz kura tu nemīsies augšējās kardiozonās.
    Manuprāt, tas ir tikai viens no eksperimentiem un diez vai revolucionāri mainīs ieradumus, kaut vai tādēļ ka vairumos gadījumu elektrību saražot un izkustēties efektīvāk un lētāk ir citos veidos.

    KKTK
    09.01.2023 11:08
    Reply to  Biteme

    > Pedāļu platums nepasliktina mīšanos, ilgstoši minot tas ir pat labāk.
    Nepiekritīšu nekad, jo ir personīga pieredze un te būs arī pirmais links no googles: https://road.cc/content/feature/stance-width-cycling-what-you-need-know-285933

    Biteme
    09.01.2023 14:43
    Reply to  KKTK

    Tā arī bija jāraksta – q-faktors vai atstatums, nevis pedāļu platums) Par šo vispār nav nekādas jēgas diskutēt, tāpat kā par citām lietām kas ļoti atkarīgas no konkrētā cilvēka uzbūves, gurnu platuma, stājas defektiem, īpatnībām un ieradumiem.

    Ne velti ir dažādi paņēmieni, kā regulēt pedāļu atstatumu – tiesa, palielināt ir vieglāk, nekā samazināt.

    AC/DC
    09.01.2023 10:00

    Kārtējais piektklasnieku raksts. Jaudu mēra vatos, bet enerģiju vatstundās, vai kilovstrtundās :facepalm:

    bobis
    11.01.2023 20:48

    Vismaz kaut kas, ko var nosaukt par jaunu tehnologiju.

    Reinis Rozitis
    11.01.2023 20:54
    Reply to  bobis

    Kas šajā ir jauns? piem. dinamomašīnai ir ~200 gadu.

    Par pašu izpildījumu – iesaku noskatīties Black Mirror (2011) 2. epizodi..

    Reklāma