Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony izziņo jaunu PlayStation vadības pulti cilvēkiem ar kustību traucējumiem

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju izstādes CES 2023 laikā Sony PlayStation paziņojis par jaunas vadības pults izstrādi, kas padarīs konsoli plašāk pieejamu cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Jaunais projekts nosaukts par “Project Leonardo”.

    Sony norāda, ka uzņēmums ir konsultējies ar videospēļu pieejamības pārstāvjiem AbleGamers un SpecialEffect, lai radītu kontrolieri, kas ir plaši pielāgojams un spēs sadarbosies ar trešo pušu aksesuāriem.

    Reklāma

    Jaunais kontrolieris būs veidots PlayStation 5 baltajā dizainā, izmantojot klasiskās kontroles pogas, kas atradīsies uz plakanas virsmas un atgādinās lielu apli. Pogas būs izvietotas pa ārējā malā, un tās varēs fiziski pārvietot. Kontrolieris saņēmis arī kursorsviru (angliski joystick), ko varēs pārvietot un piestiprināt pie jebkuras Leonardo malas.

    Kontrolierim komplektācijā nāks dažādu izmēru un formu pogas, lai ļautu spēlētājiem to pielāgot pēc iespējas ērtāk, balstoties uz kustību amplitūdu un spēku. Leonardu būs aprīkots ar četrām 3,5mm izejām. Jauno vadības pulti varēs lietot gan kā atsevišķu ierīci, gan savienot ar klasisko PS5 DualSense vadības pulti.

    Lietošanas ērtībām Leonardo varēs uzstādīt līdz pat trim dažādiem profiliem, kā izmantot dažādas pogas, jo fizisko pogu izmantošana ies kopā ar speciāli izveidotu programmatūru. Pagaidām ir tikai izziņota informācija par šo kontrolieri, taču nav zināms tā precīzs pieejamības laiks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma