Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota – visvairāk pārdotais auto zīmols Latvijā 2022. gadā

    Jaunākie raksti

    Neraugoties uz piegāžu problēmām, Toyota 2022. gadā palielināja reģistrāciju skaitu par 23% un sasniedza jaunu pārdošanas rekordu. Periodā, kad Latvijas jauno auto tirgus pieauga par 13%, Toyota pārdeva 3461 jaunu auto, pārspējot otro vislabāk pārdoto zīmolu par 37%. Toyota tirgus daļa 2022. gadā sasniedza aptuveni 18%.

    Toyota šobrīd īsteno elektrifikācijas stratēģiju ar cēlu moto – Laimi visiem. Tās ietvaros zīmols piedāvā pašuzlādes hibrīdauto, uzlādējamos hibrīdauto, bateriju elektriskos auto, kā arī auto ar ūdeņraža degvielas šūnu dzinēju. No tiem vispopulārākais un Latvijas sabiedrībai izdevīgākais risinājums ilgtermiņa virzībā uz oglekļa neitrālitāti šobrīd un arī tuvākajā nākotnē būs pašuzlādes hibrīdi. Tie 2022. gadā veidoja jau 59% no kopējā Toyota vieglo pasažieru automobiļu pārdošanas apjoma.

    Reklāma

    “Mūsu pozitīvo biznesa attīstību līdzās visaptverošajam pašuzlādes hibrīdu piedāvājumam noteica lojālie un jaunie klienti, kas mums uzticas automobiļu piegāžu jautājumos. Esmu patiesi pateicīgs ikvienam Toyota klientam, un mēs darīsim visu iespējamo, lai sniegtu tādu lietotāja pieredzi, kas pārspēj katra cerības,” sacīja Mika Elojarvi, Toyota Baltic AS prezidents.

    Toyota zīmola spēcīgo sniegumu Latvijā 2022. gadā nenoliedzami veicināja gan pilnvarotie Toyota mazumtirgotāji, gan Toyota globālā ražošanas saime.

    Spītējot nenoteiktībai šī brīža globālajā ekonomiskajā situācijā un pastāvīgajam spiedienam, ko rada patēriņa preču izejvielu sadārdzināšanās, Toyota prognozē, ka arī 2023. gadā turpinās mēreni kāpināt pārdošanas apjomu. To galvenokārt veicinās modeļu klāsta tālāka nostiprināšana: februārī tiks laists klajā pilnīgi jauns Corolla Cross pašuzlādes hibrīda modelis, aprīlī iznāks modernizēto Corolla modeļu klāsts, jūnijā debitēs pirmais Toyota vieglais bateriju elektroauto bZ4X, bet gada trešā ceturkšņa ietvaros iznāks pilnīgi jaunie Toyota Prius un Prius Plug-In hibrīdelektriskie modeļi. Tāpat gaidāms, ka pakāpeniski uzlabosies automobiļu piegādes un tādējādi vairāki modeļi, atkarībā no aprīkojuma līmeņa, var tikt piegādāti jau 1. ceturksnī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    06.01.2023 09:50

    Un pelnīti! Labi auto par savu cenu, kā arī ar plašu spēka agregātu piedāvājumu. Ja man būtu jāpērk jauns auto šobrīd, tad Toyotas Plug-in hibrīds noteikti būtu viens no izskatāmajiem variantiem, ņemot vērā to kas pēdējos gados darās ar degvielu.

    Tītars
    06.01.2023 16:37
    Reply to  Uldis

    Kādus 5 gadus atpakaļ Tev piekristu. Liekas ka Toyota plūc pērnos laurus jau pāris gadus.
    Kad salīdzināju Rav4 plug-in un Tucson plug-in, Tucson vinnēja.
    Skaņas izolācija, salona izvietojums/ērtums, materiālu izvēle.

    Uldis
    06.01.2023 17:16
    Reply to  Tītars

    Jā, Hyundai noteikti arī izskatītu. Un jaunajiem Nissan arī interesanta hibrīdsistēma ar benzīna ģeneratoru un elektro piedziņu.

    Reklāma