Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla Ķīnas nodaļas vadītājs paaugstināts amatā, kļūstot par otru galveno cilvēku uzņēmumā

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja Tesla Ķīnas struktūrvienības vadītājs Toms Žu paaugstināts amatā – viņa tiešā pārraudzībā būs Tesla rūpnīcas ASV, kā arī viņš būs atbildīgs par pārdošanu Eiropā un Ziemeļamerikā. Par to ziņo Reuters, norādot, ka Žu faktiski kļuvis par otru galveno cilvēku uzņēmumā – augstākstāvošs ir tikai Īlons Masks.

    Tesla iekšējie dokumenti liecina, ka Žu pagaidām saglabās savas pozīcijas arī Ķīnā, līdz ar to viņa pārraudzībā būs Tesla piegādes visos galvenos reģionos, kā arī galvenie ražošanas centri, proti, rūpnīcas ASV un Šanhajā.

    Žu paaugstināšana amatā saskan ar Maska iesaisti citos projektos, galvenokārt Twitter. Investori un biznesa analītiķi vairākkārt norādījuši, ka Maska uzmanību novērš Twitter, tāpēc Tesla bija nepieciešamas izmaiņas uzņēmuma galvgalī, elektroauto ražotāja akciju vērtībai 2022. gadā krītoties par 65%.

    Ķīniešu speciālists darbu Tesla sāka vēl 2014. gadā, bet tieši viņš tiek slavēts par Tesla panākumiem Ķīnā un spēju nodrošināt lielus ražošanas apjomus Šanhajas rūpnīcā, neskatoties uz dažādiem izaicinājumiem un Covid-19 radītājām problēmām. Viņa vārds iepriekš locīts saistībā ar paša Maska nomaiņu valdes priekšsēdētāja amatā.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    05.01.2023 12:28

    Nu bļin, čalis titulbildē izskatās toč pēc Maska ķīniešu versijas! :D

    Usinss
    05.01.2023 15:02

    Vēl nedaudz, un ĶTR valdība varēs pa lēto izpirkt visas akcijas un provatuzēt uzņēmumu. Ar tādiem tempiem, tas notiks martā. Un elpns varēs sapņit par kosmosu un čivināšanu.

    Kkā tā
    06.01.2023 08:25
    Reply to  Usinss

    Tas jebolons varētu čivināt uz Marsa kopā ar savu saimnieku putleru. Kaut gan principā visas urlas arī varētu paņemt līdzi – tā teikt čemodāns, spacex, Marss 😁

    Krotow
    05.01.2023 20:55

    Normāli :) Drīz Masks no Partijas saņems ultimātu: “Pārdod mums uzņēmuma kontrolpaketi vai tinies no kurienes nācis. Dzelžus un autortiesības mēs paturēsim.”.

    Reklāma