Web Analytics
More
    Reklāma

    20% no visiem Norvēģijas auto ir elektriski

    Jaunākie raksti

    Norvēģija ir starp pirmrindniecēm pārejā uz elektroauto – jau pāris gadus lielākā daļa valstī pārdoto jauno automašīnu ir pilnībā elektriskas. Aptuveni 80% no Norvēģijā pārdotajām jaunajām automašīnām ir pilnībā elektriskas. Tomēr arī bagātajā Norvēģijā jāpaiet zināmam laikam, lai nomainītos viss vieglo pasažieru mašīnu autoparks.

    Kā ziņo Bloomberg, šobrīd Norvēģija sasniegusi jaunu atzīmi – 20% no visiem valsts vieglajiem auto ir pilnībā elektriski. Valsts galvaspilsētā Oslo elektroauto īpatsvars ir pat augstāks – tur elektriskās mašīnas sastāda 33% no kopējā auto skaita.

    Pilnīgi skaidrs, ka citām valstīm vajadzēs vēl vismaz vairākus gadus, lai pietuvotos šādam rezultātam. Nav nemaz tik daudz valstu, kur elektroauto sastāda 20% no jaunu auto pārdošanas, kur nu vēl 20% no kopējā auto skaita. Ir vairāki objektīvi iemesli, kāpēc Norvēģija ir tik tālu visiem priekšā – pirmkārt, tā ir ļoti bagāta valsts. Neaizmirsīsim, ka elektroauto iegādei tur iepriekš piemēroti vērā ņemami nodokļu atvieglojumi, bet auto ar iekšdedzes dzinējiem aplikti ar lieliem nodokļiem, to iegādi padarot ārkārtīgi dārgu un neizdevīgu pat bagātajiem norvēģiem.

    Norvēģu mērķi un ambīcijas neapstājas ar sasniegto – tiek plānots, ka 2025. gadā 30% autoparka būs pilnībā elektriski auto. Tiesa, arī pārtikušajā Norvēģijā ir vietas, kur pāreja uz elektroauto nenotiek tik strauji, piemēram, Finmarkas reģionā valsts galējos ziemeļos elektroauto sastāda 4,7% no kopējā auto skaita šajā reģionā. To varam saistīt ar skarbāku klimatu, iespējams arī mazāk attīstītu uzlādes infrastruktūru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma