Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” turpina attīstību AR jomā, iegādājoties viedo briļļu lēcu ražotāju “Luxexcel”

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Meta” jau 2022. gadā norādīja, ka šogad ieguldīs vēl kaudzi naudas sava metaversa attīstīšanā, kā arī virtuālās un papildinātās realitātes jomā. Uzņēmums jau pērn palaida tirgū virtuālās realitātes brilles “Meta Quest Pro” un pie tā acīmredzami negrasās apstāties. To apstiprina fakts, ka “Meta” iegādājusies Nīderlandē bāzēto viedo briļļu lēcu ražotāju “Luxexcel”.

    Savā paziņojumā kompānija neslēpj prieku par to, ka “Luxexcel” pievienojusies “Meta” un tādējādi pastiprina sadarbību starp abiem uzņēmumiem. Lai arī darījuma nosacījumi un summa, par kādu “Meta” iegādājās “Luxexcel”, nav zināma, “Meta” nodaļas “Reality Labs” vadītājs Endrjū Bosvorts atklājis, ka apmēram pusi no metaversa projektiem novirzītās naudas “Meta” ieguldīs papildinātajā realitātē, savukārt atlikušo daļu – virtuālās realitātes produktos.

    Reklāma

    “Luxexcel”, kas dibināts 2009. gadā, norāda, ka tā spēkos ir papildinātās realitātes pieredzi ienest, piemēram, hologrāfiskajās filmās un projektoros. Tas jau iepriekš sadarbojies ar dažādiem uzņēmumiem, radot, piemēram, risinājumu, kas virtuālus objektus spēj ienest reālajā vidē.

    Visticamāk, “Meta” izveidojusi šo sadarbību, lai izveidotu savas pirmās papildinātās realitātes brilles. Vienlaikus Bosvorts uzsver, ka tas varētu būt vairākus gadus ilgs darbs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma