Web Analytics
More
    Reklāma

    Kalifornija aizliedz Tesla braukšanas palīgsistēmu saukt par “Full Self-Drive”

    Jaunākie raksti

    Kalifornijas štatā ASV pieņemts jauns likums, kas stāsies spēkā no nākamā gada – tas paredz, ka Tesla un arī citi autoražotāji savas mašīnas nedrīkst reklamēt kā “pilnīgi pašbraucošas”. Tas vistiešākajā veidā attiecas tieši uz Tesla, kas vienu no savām braukšanas palīgsistēmām nosaukusi par “Full Self-Drive”.

    “Ražotājs vai dīleris mārketinga materiālos nedrīkst nosaukt daļēji automatizētu braukšanas funkciju vai to aprakstīt tādā valodā, kas cilvēkam varētu likt domāt, ka transportlīdzeklim ir autonomās braukšanas funkcijas, kas definētas likumā,” teikts likuma anotācijā. Respektīvi, ražotāji un dīleri nedrīkst izmantot vārdus, vārdu savienojumus un citus mārketinga trikus, lai mašīnai piedēvētu spējas, kuru tai nav – šajā gadījumā daļēji automatizēta sistēma, kuras lietošanai nepieciešama cilvēka nepārtraukta līdzdalība un uzmanība uz ceļu, nosaukta veidā, kas cilvēkiem rada nepareizas asociācijas un iespaidu par sistēmas patiesajām spējām.

    “Šis likums uzlabo klientu drošību, jo ražotājiem un dīleriem, kas piedāvā jaunas pasažieru automašīnas, ir skaidri un gaiši jānorāda, šīs funkcijas iespējas un ierobežojumi,” saka senatore Lena Gonzaleza. Tesla iestājusies pret šo likumu, norādot, ka viņi ar informatīviem paziņojumiem auto ekrānā brīdina vadītāju par sistēmas ierobežojumiem un drošības noteikumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma