Web Analytics
More
    Reklāma

    Kopš Īlons Masks vada “Twitter”, “Mastodon” piesaistījis 2 miljonus jaunu lietotāju

    Jaunākie raksti

    Kopš Īlons Masks oktobra beigās kļuva par “Twitter” vadītāju, platforma zaudējusi vairākus desmitus tūkstošus lietotāju, kuri aktīvi meklē alternatīvus sociālos tīklus, kur varētu līdzīgā veidā diskutēt par ikdienas lietām. Šobrīd populārākais ir “Mastodon“, kura lietotāju aktivitāte pa šo laiku ir pieaugusi sešas reizes un ikmēneša aktīvo lietotāju skaits palielinājies astoņas reizes.

    “Mastodon” dibinātājs, izpilddirektors un vadošais izstrādātājs Eugēns Ročko (Eugen Rochko) atklājis, ka no oktobra līdz novembrim platformas aktīvo lietotāju bāze strauji pieaugusi no aptuveni 300 000 līdz 2,5 miljoniem. Ņemot vērā laiku, kad šis pieaugums novērots, nav ilgi jāmin, kas to veicināja.

    Reklāma

    “Twitter” lietotāju sarukumu arī veicinājuši vairāki pēdējā laika notikumi, piemēram, aizliegums kopīgot saites uz “Mastodon”, daudzu ievērojamu žurnālistu “Twitter” kontu bloķēšana un citas darbības, kas acīmredzami ir pretrunā ar Īlona Maska solījumiem nodrošināt vārda brīvību.

    Tiesa, pagaidām nav zināms, kāda izvērtīsies “Twitter” nākotne. Kā jau daži novēroja, Masks nedēļas sākumā “Twitter” uzdeva saviem sekotājiem jautājumu, vai viņam atkāpties no platformas vadītāja amata. No kopumā 17,5 miljoniem lietotāju apstiprinoši atbildēja 57,5%, tāpēc Masks (laikam) šobrīd meklē sev aizvietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Terinks
    23.12.2022 14:10

    Mastodon ir nesaprotams. Es divas reizes esmu tur pierakstījies ( otro reizi pēc KURSORS ieteikuma), bet tā arī neesmu ticis gudrs par Mastodon darb;ibas principu, lietotāju grupām, utt Līdz ar to tā lietošanas pieredze nu nekāda.

    KKTK
    23.12.2022 17:36
    Reply to  Raivis Terinks

    Kā var nesaprast? Pilnīgi taspats, kas šitteris. Atrodu cilvēku, pieseko un tev rādīsies viņa aktivitātes. Kas te nav saprotams?

    Gundars
    23.12.2022 16:03

    Masks patiesībā ir Mastodon īpašnieks. Un Tviterpirkums ir tikai māņu gājiens

    Reklāma