Web Analytics
More
    Reklāma

    Pusotra mēneša laikā vientuļo senioru atbalstam “Lidl” taromātos saziedoti jau 1300 eiro

    Jaunākie raksti

    Kopš 15. septembra Latvijas Samariešu apvienība (LSA) sadarbībā ar mazumtirgotāju “Lidl Latvija” uzsāka Latvijā pirmo ziedošanas iespēju taromātos vientuļo senioru atbalstam. Pusotra mēneša laikā iedzīvotāji ir saziedojuši jau nedaudz vairāk par 1300 eiro, kas nozīmē, ka labdarībai ir nodota depozīta maksa no 13 tūkstošiem pudeļu. Šajā laikā visaktīvākie ziedotāji ir bijuši “Lidl” veikalos Ogrē, Liepājā un Rīgā. Šis ir pirmais šāda veida ziedojuma projekts Latvijā, izmantojot taromātus.

    “Lidl” veikalu taromātos ziedotā naudas summa pilnībā nonāk LSA rīcībā, lai sniegtu atbalstu LSA aprūpē esošiem vientuļiem senioriem programmā “Vecums nav vientulība”. Šobrīd jau tiek komplektētas paciņas ar pārtiku un ikdienas sadzīves precēm, kuras LSA darbinieki tuvākajā laikā nogādās vientuļajiem senioriem Rīgā un reģionos.

    Reklāma

    Ziedojumus paredzēts izmantot dažādu ikdienas sadzīves preču un arī pārtikas iegādei, piemēram, šampūnam, veļas pulverim, tualetes papīram, gultas veļai, dvieļiem, jo tieši šādu lietu akūti trūkst daudziem vientuļiem un aprūpējamiem senioriem.

    “Energoresursu krīzes dēļ josta ciešāk jāsavelk ļoti lielai sabiedrības daļai, katri 10 centi ir būtiski gan tiem, kas ziedo, gan tiem, pie kā ziedojums nonāk. Mēs bieži dzirdam, ka ziedot taromātā ir visas ģimenes lēmums, un mums ir liels prieks par augošo empātiju Latvijas sabiedrībā. Labdarības projektam “Vecums nav vientulība” saziedotie 1300 eiro ne tikai piepildīs kādu praktisku sapni, bet dos arī piederības un ģimenes sajūtu vairāk nekā 100 senioriem, jo tās nav tikai paciņas – tie ir sirsnīgi apciemojumi,” akcentē LSA vadītājs Andris Bērziņš.

    “Lidl Latvija” pārstāve Dana Hasana uzsver: “ Ir patiess prieks, ka tik daudzi ir jau izvēlējušies ziedot mūsu veikalu taromātos un atbalstīt vientuļo , Samariešu aprūpē esošos sirmgalvjus. Šis ir projekts, kur katrs eiro ir nauda, par kuru var iegādāties pamatlietas vientuļiem senioriem. Mēs esam ļoti pateicīgi ikvienam, kas vienlaicīgi izdara divus labus darbus – mazina vides piesārņojumu un izvēlas pogu “Ziedot” taromātā. Ļoti ceru, ka Adventes laiks vēl vairāk veicinās šo vēlmi atbalstīt un ar mazu ieguldījumu sniegt būtisku palīdzību”.

    Ziedojumi taromātā tiek novirzīti vientuļu un aprūpējamu senioru atbalstam pēc reģionālā principa. Piemēram, Ogres “Lidl” veikala taromātā ziedotie līdzekļi tiek izmantoti primāri Ogres novadā. Šis princips ir attiecināts uz visiem reģioniem, kur strādā samariešu kustība un atrodas “Lidl” veikali. Pašreiz LSA aprūpē ir vairāk nekā 2700 vientuļo senioru Latvijā, un 20 “Lidl” veikali ar taromātiem atrodas 11 pilsētās – Rīgā, Daugavpilī, Jūrmalā, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā, Ogrē, Rēzeknē, Tukumā, Valmierā un Ventspilī.

    Ziedošanas process ir maksimāli vienkāršs un atklāts – nododot taromātā iepakojumu, līdzās naudas izmaksas iespējai uz ekrāna ir pieejama poga “Ziedot”. To nospiežot, tiek veikts ziedojums par nodoto iepakojumu depozīta summu. Tā pilnā apmērā tiek pārskaitīta Latvijas Samariešu apvienības projektam “Vecums nav vientulība”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    05.12.2022 11:10

    Vakar vakarā(ap 21:00) Lidlā sajutu taromātu patieso būtību, kur 2 bomāri kas manāmi iereibuši centās dabūt piķi no pudelēm ko visu dienu pa miskastēm skavindžojusi un vel paspēt nopirkt kādu lēto šņabi… Un tur ārdijās jo pudeles splacinātas, kā arī tika liktas nepareizi gan jau un automāts neņēma pretī…

    Ieejot tajā lidl vējtverī kur taromāti stāv, uzreiz bija kārtīga urīna un alkoholista smaka. Jeb original perfume by Vasja&Oleg.

    Biteme
    05.12.2022 11:20
    Reply to  Pēča

    Ne jau Lidl vainīgs pie visām sociālajām problēmām. Cilvēki, kas dzīvo zem tilta un cenšās pavadīt laiku reibuma stāvoklī, ir 99% attīstīto valstu.

    Pēča
    05.12.2022 15:33
    Reply to  Biteme

    Jā, bet 99% valstīs ir reālu vietu kur šiem cilvēkiem palikt, ir zupas virtuves u.t.m.l. iestādes, pie mums – principā pats vainīgs!
    Ir 2 vietas Rīgā, kur vari palikt pa nakti kur kopā ir pārdesmit gultas vietas… A cik bezpajumtnieki ir?
    Tad protams jūtot šo ”atbalstu” no pasvaldības un valsts daudziem vienkārši nolaižas rokas, nodzeras pat līdz nāvei. Īpaši skarbi ir šajos ziemas laikapstākļos.

    Vienkārši mazliet besī, ka ik uz stūra skandina par Ukrainu, kad viņiem jāpalīdz bezmazvai savus pēdejos eiro obligāti jāziedo un ja neziedosi tad skaities s.dabrālis un necilvēks, tikmēr sava tauta grimst nebūtībā…
    Cik mūsu pašu bērniņiem vajag palīdzību, cik līdzcilvekiem jāpalīdz, nē…. Tam cilveki neziedo, cilvēki ziedo Ukrainai. Ieejiet ziedot.lv un apskataties, ukrainas tēmai nauda plūst, tikmēr tai palīdzībai kas nepieciešama mūsu pasu bērniņiem, trūcīgajām ģimenēm, sirmgalvjiem, dzīvniekiem… Tur labi ja 1/10 daļa tikai tiek savākta! RIEBJAS!

    Biteme
    05.12.2022 16:05
    Reply to  Pēča

    Negribu diskutēt ar cilvēku, kas neredz starpību starp sistēmas problēmām un Krievijas uzbrukuma izraisītu humanitāro katastrofu. Kad būsi ukraiņu vietā, varēsi ar pilnām tiesībām gribēt tāda līmeņa atbalstu – bet domāju, neviens labprātīgi negribētu būt viņu situācijā un tāpēc arī sniedz atbalstu.

    AC/DC
    05.12.2022 16:07
    Reply to  Pēča

    Lielākais vairums Tevis pieminēto bēdu brāļu nemaz negrib neko citu un nav spējīgi palikt skaidrā, lai varētu izmantot patversmju pakalpojumus.

    05.12.2022 19:51
    Reply to  Pēča

    > Ir 2 vietas Rīgā, kur vari palikt pa nakti kur kopā ir pārdesmit gultas vietas…

    melo, ka ausis kust.

    Skābene
    06.12.2022 13:32
    Reply to  Pēča

    Ukraiņi nebēg no nabadzības, viņi bēg no kara! Palīdzēt Ukraiņu sievām un bērniem, kamēr vīri dod pa muti utainajiem ir mazākais ko mēs varam izdarīt paši savas drošības labad.

    Reklāma