Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla spēšot atpazīt mēģinājumus apmānīt “Autopilot” sistēmu

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla ziņo, ka Autopilot braukšanas sistēma turpmāk spēs atpazīt dažādus mēģinājumus apmānīt sistēmu. Sistēmas mānīšana izpaužās kā centieni dažādos veidos panākt, lai vadītājam nebūtu jātur rokas uz stūres. Lai Autopilot sistēma strādātu, vadītājam jātur rokas uz stūres. Ja tas ilgstoši netiek darīts, sistēma automātiski atslēdzas un vadītājam gribot negribot jāpārņem kontrole.

    Lai sistēma strādātu, vadītajam ik pa brīdim nedaudz jāpakustina stūre. Līdz šim sistēmu varēja diezgan viegli apmānīt, stūrē iebāžot ūdens pudeli. Atsevišķos gadījumos izveidotas pat speciālas ierīces, lai varētu nelegāli braukt brīvroku režīmā.

    Lai problēmu risinātu, Tesla uzlabojusi sistēmas programmatūru, kas tagad spējot atpazīt situācijas, kad vadītājs nestūrē pats un atslēdz sistēmu. To atklājis Twitter lietotājs “Teslascope”, kurš pēta un analizē Tesla programmatūras atjauninājumus. Zināms, ka Tesla aktīvāk izmanto salonā novietoto kameru, lai sekotu līdzi tam vai vadītājs pietiekoši daudz uzmanības pievērš notiekošajam uz ceļa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    28.11.2022 11:59

    Būtu labāk piestrādājuši pie paša “Autopilota” salāpīšanas.

    Biteme
    28.11.2022 12:33

    Cilvēce nav gatava šādām sistēmām. Auto būtu jāaprīko ar sistēmām, kas veiktu vadītāja eksprestestu ārpus auto, pirms ļautu tam vispār sēsties pie stūres. Ka tikai apjāt gan citus satiksmes dalībniekus, gan visu sistēmu un sajusties gudrākam un spējīgākam – tai pat laikā nespējot koncentrēties uz braukšanu……

    Tītars
    28.11.2022 13:31
    Reply to  Biteme

    Eh visām šīm sistemām trūkst “Šoferis vulgaris” modelis. Nebūtu pārsteigts ka sākot ar Āziju tiks atvērtas Šosejas, kas nav paredzētas cilvēku manuālajam transportam, lai izvairītos no tik neparedzama mainīgā.

    bobis
    29.11.2022 15:43

    Ja vaditajs pats sture, ka pieradit autosistema vispar tur eksiste un darbojas? Bus ka ar dievticibu, debesis un dievs ir, vienalga vai tu tam tici vai ne.

    Reklāma