Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA izmantos iPad un balss vadību Orion kosmosa kuģī

    Jaunākie raksti

    NASA Artemis 1 misija jau šobrīd parādījusi, ko spēj jaunie kosmosa kuģi. Laikam tādam vidēji aritmētiskam Zemes iedzīvotājam no visām šīm tehnoloģijām un iespējām tuvākā būs speciāli pielāgots iPad planšetdators, kas nodrošinās saziņu ar kontroles centu un pat balss vadību.

    Jaunā saziņas sistēma nosaukta par Callisto, tā ir sadarbība starp Lockheed Martin, Amazon un Cisco. NASA Orion kosmosa kuģī izvietotā Callisto sistēma apceļos ap Mēnesi, bet Artemis 1 misijā nav cilvēku. Cilvēki varēs izmantot iebūvēto iPad Artemis 2 misijā, kas šobrīd tiek jau gatavota.

    Reklāma

    Callisto iespēju klāstā būs skarienekrāns, balss vadība un pat Alexa balss asistents. Callisto rādīs dažādus kosmosa kuģa datus – atrašanās vietu, ūdens daudzumu, akumulatoru stāvokli u.tml. Būs pat pieejama Webex saziņas iespēja.

    Lielākais izaicinājums ir Alexa darbināšana, jo Alexa nevarēs brīvi iekļūt pie Amazon serveriem. Tāpēc Orion kosmosa kuģī būs izvietots arī neliels serveris, kurā būs iekšā jau vairums balss komandu un citu iespēju, kas saistāmas ar Orion kosmosa kuģa sniegtajiem datiem. Tiek norādīts, ka aizture saziņai ar Zemi ar šobrīd pieejamajām tehnoloģijām būs aptuveni 2.6 sekundes.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    28.11.2022 08:53

    Vai rakstā Alexa vietā gadījuma nevajadzēja būt Siri? Alexa taču iznīkstot. Vismaz tāds bija nesen raksts tepat Kursorā.

    Reklāma