Web Analytics
More
    Reklāma

    Brazīlijā no veikaliem tiek izņemti tie “iPhone”, kuru komplektācijā nav iekļauts lādētājs

    Jaunākie raksti

    Jau veselus divus gadus aktuālas ir nesaskaņas starp elektronikas kompāniju “Apple” un Brazīliju, kas uzstāj, ka “iPhone” komplektācijā jābūt iekļautam sienas lādētājam. Šajā laikā valsts jau piemērojusi uzņēmumam dažādus naudas sodus un draudējusi izņemt šīs “nepilnīgi nokomplektētās” ierīces no tirdzniecības. Ar šiem draudiem Brazīlijas nāca klajā septembra sākumā, un šķiet, ka tagad tie tiek īstenoti.

    Ziņots, ka Brazīlijas patērētāju aizsardzības aģentūra 11. novembrī konfiscēja simtiem “iPhone” tālruņu no mazumtirdzniecības veikaliem visā valstī. No plauktiem pazuduši 11. līdz 14. “iPhone” sērijas modeļi, kuru komplektācijā “Apple” vairs neiekļauj sienas lādētāju, pamatojoties gan uz izmaksu, gan e-atkritumu samazinājumu.

    Vienlaikus Brazīlijas tiesa jau ir izdevusi rīkojumu, kas ir par labu “Apple”. Uzņēmums var turpināt pārdot “iPhone”, līdz tiks pieņemts galīgais lēmums. Tiesnesis, kurš izdeva šo rīkojumu, Djego Kamāra Alvess uzskata, ka uzņēmums nepārkāpj nekādus noteikumus. Viņš norāda, ka Brazīlijas regulējošā iestāde ļaunprātīgi izmanto savas pilnvaras un pārkāpj “saimnieciskās darbības brīvību”, cenšoties aizliegt “iPhone” tālruņu pārdošanu. Alvess arī piebildis, ka valstī tiek pārdoti simtiem citu elektronisko ierīču bez lādētāja. Tāpēc “Apple” sodīšana par to ir drīzāk diskriminējoša.

    Ņemot vērā izdodo rīkojumu, “Apple” atsāka “iPhone” pārdošanu Brazīlijā. Taču, kā jau bija sagaidāms, saskaras ar pretestību. Jādomā, ka kamēr Brazīlijas tiesa nebūs pieņēmusi galīgo lēmumu šajā jautājumā, “Apple” turpinās saskarties ar problēmām, ko sagādā Brazīlijas regulējošā iestāde.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rudzu rikas
    27.11.2022 15:33

    Atbalstu ! Var jau teikt, ka tas viss ir eko-šmeko, samazinās atkritumi u.t.t., bet reāli jau vairumā gadījumā tas lādētājs tiek vienalga nopirkts klāt atsevišķi.

    MazaF
    27.11.2022 15:46
    Reply to  rudzu rikas

    Type-c ir tāds normāls biznesa plāns.

    Skābene
    28.11.2022 08:04
    Reply to  MazaF

    Tāpat kā DUS uzpildes pistoļu standarts! Kāpēc nevarēja būt ovālas, kantainas, trijstūrainas vai zvaigznes formā tās pistoles? :)

    Biteme
    27.11.2022 16:24
    Reply to  rudzu rikas

    Nenomaināma baterija arī mazina atkritumu daudzumu!

    Tītars
    28.11.2022 13:15
    Reply to  Biteme

    Nu jau iet uz labo pusi. Apple gadijumā jau labāk ir iespējams nomainīt bateriju un pat saglabāt kaut kādu mitruma noturību. Pats neesmu mainijis, bet internetos labas atsauksmes par iPhone baterijas nomaiņas procesu, ko nevar teikt par Apple Watch. Manuprāt Apple Watch būtu jābūt viegli nomaināmai baterijai, jo tā ierīce tiks rotēta retāk nekā telefons.

    Tītars
    28.11.2022 13:12
    Reply to  rudzu rikas

    Kas tur īsti ko atbalstīt. Mums lietas piegādā konteineros. Ja Telefona kastē iebāž mazu lādētaju, tad konteinerī saiet daudz mazāk Eur/m3, nekā ja abas lietas piegādā atsevišķi.

    Tas kas ir garām, ka nav pareiza pieeja, kā piedāvāt lādētajus tiem, kam tas ir vajadzīgs. Latviešu mentalitāte gan grābs visu ko dod pa brīvu vajag vai nevajag.

    Skābene
    28.11.2022 15:22
    Reply to  Tītars

    Ar katru jaunu telefona paaudzi tiek piedāvāta ātrāka uzlāde un vecais lādētājs to neatbalsta. Vai nu taisi jauno telefonu ar tādu pašu uzlādi, kā veco, vai dod man jaunu lādētāju, lai es varu lādēt tā, kā to sola reklāmā. Lai man tie zaļie prāti parāda, kā ar veco Nokia apaļo uzlādes galu var uzlādēt Iphone!

    Last edited 1 year ago by Skābene
    mmbds
    28.11.2022 23:15
    Reply to  Skābene

    Ne visiem vajag ātro uzlādi, sevišķi ja lādē pa nakti. Es piemēram savu iPhone 13 lādēju ar vecā Samsung S6 lādētāju, starp S6 un i13 ir bijuši arī citi Samsungi, kuru lādētāji joprojām stāv oriģinālajās kastītēs neizņemti no plēves…būtībā e-waste. Ja man akurāt būs vajadzīgs lādētājs, es viņu nopirkšu, kaut vai pērkot jaunu tel, es iemetīši grozā lādētāju kura cena sastāda 2-5% no jauna tel vērtības.
    Bet varbūt es negribu oriģinālo lādētāju, varbūt es gribu kādu Anker ar vairākiem portiem lai lādētu vienlaicīgi gan tel gan planšeti gan ko citu, piem Kindle…un ko tad? Oriģinālais lādētājs ar vienu portu neder, tātad tik un tā būtu jāpērk jauns.
    Lai nu kā tur būtu…tas protams ietaupa lielu naudu ražotājam gan ražošanas izmaksu gan transportēšanas (kastītes tagad ir mazākas un plānākas)izmaksas un viņi nekad to nav nolieguši. Bet nevar noliegt ka tas samazina nevajadzīgu lieku lādētāju miljonu saražošanu…tātād tomēr tas ir ekoloģiskāk.
    Un jā, latvietim ex-sovetikus tas nepatīk…ka kāds gūst kādu labumu no kaut kā.

    Skābene
    29.11.2022 10:15
    Reply to  mmbds

    Kur tieši tas zaļums slēpjas? Ja tu pērc lādētāju atsevišķi, tad 1 kastes vietā tu saņem 2 kastes. Parasti vēl to lādētāj kasti ieliks transportēšanas kastē (Piemēram, Amazon) un mums 1 kastes vietā jau būs 3 kastes, kuras aizies miskastē. Vēl tajā transportēšanas kastē ieliks burbuļplēvi, lai mazā kastīte nemētājas pa lielo kastīti un mums ir vēl viens atkritums.
    Vai tad zaļāk nebūtu atdot veco telefonu ar visu lādētāju bērniem? Vai pērkot jaunu telefonu veco atdot pārdevējam ar visu lādētāju, lai uzfrišina un tirgo tālāk, kā atjaunotu/mazlietotu?

    Reklāma