Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” Brazīlijā smagi atrāvies par lādētāju neiekļaušanu “iPhone” komplektācijā

    Jaunākie raksti

    Septembrī jau rakstījām par to, ka Brazīlija neļaus tirgot tos “iPhone”, kuru komplektācijā nav iekļauts lādētājs. “Apple” šai prasībai nav piekāpies un turpina tirgot telefonus kā līdz šim. Nupat Sanpaulu tiesa teikusi savu vārdu un tagad uzņēmumam liek maksāt naudassodu 19 miljonu ASV dolāru apmērā. Tāpat tiesa likusi “Apple” piegādāt lādētājus visiem klientiem Brazīlijā, kuri iegādājušies jaunākos “iPhone” modeļus (sākot no 12. sērijas), kā arī iekļaut tos visos jaunajos pasūtījumos. “Apple”, protams, ir gatavs pārsūdzēt šo lēmumu.

    Prasību pret “Apple” šajā lietā iesniegusi Brazīlijas patērētāju asociācija. Savukārt atbildīgais tiesnesis lādētāju neiekļaušanu “iPhone” komplektācijā nodēvējis par “ļaunprātīgu praksi”, kas “patērētājiem liek iegādāties otru produktu, lai pirmais darbotos”.

    Jāteic, ka šīs nesaskaņas starp Brazīliju un “Apple” jau ir diezgan ilgas. Jau kopš 2020. gada Brazīlija aktīvi pieprasa iekļaut sienas lādētāju “iPhone” komplektācijā. 2021. gadā Sanpaulu patērētāju aizsardzības aģentūra lika “Apple” maksāt divu miljonu dolāru lielu sodu par lādētāja nelikšanu “iPhone 12” kastītē, norādot, ka uzņēmums šādā veidā pārkāpj Brazīlijas Patērētāju aizsardzības kodeksu.

    Savukārt šī gada septembrī Brazīlijas Tieslietu un sabiedriskās drošības ministrija izdeva rīkojumu, kas aizliedz “Apple” šajā valstī tirgot “iPhone” bez komplektā iekļauta lādētāja. Papildus tam ministrija uzņēmumam lika samaksāt sodu 2,38 miljonu dolāru apmērā, kā arī atcelt “iPhone 12” reģistrāciju Brazīlijas nacionālajā telekomunikāciju aģentūrā “Anatel”.

    Jāpiezīmē, ka “Apple” pārtrauca pievienot lādētāju tālruņu komplektos 2020. gadā, kad tika izlaists “iPhone 12”. Uzņēmums toreiz atsaucās uz vides problēmām un apgalvoja, ka šāds lēmums ļaus ietaupīt vairākus simtus tonnu vara, cinka un alvas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    17.10.2022 09:12

    Un kas par to visu maksā? Nu ne jau Apple ;)

    User
    17.10.2022 09:41

    Ļoti labi, jo visa šī zaļā domāšana par lādētājiem ir fufelis. Jau gadiem komplektā nāk Type C uz Lightning kabelītis, kuru lielai daļai cilvēku nav kur iespraust. Parastajam mirstīgajam nav datora ar Type C vai kaudze lieku Type C lādētāju ar ko to sūdu uzlādēt. Ieteikums izmantot veco lādētāju ir fufelis, jo vecajiem lādētājiem ir Type A pieslēgumvieta. :D

    Biteme
    17.10.2022 09:47

    Ar aifona cenu līmeni tak galīgi nav nekādu problēmu organizēt savu zaļo pasauli gan piedāvājot komplektāciju ar/bez lādētāja, gan paredzot vecā lādētāja apmaiņu pret jauno par velti (mudina neizmest veco, un aplem tiek simtiem tonnu vara, cinka un alvas ko izmantot jauno lādētāju štancēšanai).

    Skābene
    17.10.2022 11:17

    Pelnīti!

    bobis
    17.10.2022 19:31

    Apple labak piekapties, vai ari tas nesis izdevumus viniem. Apple nav ne NATO, ne valdiba, lai varetu atlauties ieviest antijauninajumus.

    psc
    17.10.2022 23:47

    Kādas vides problēmas, tāpat ir jāsaražo tos lādētājus… ko viņi tur gvelž

    Born
    18.10.2022 16:31

    Samsungam būs tas pats kas Applei

    Emils
    18.10.2022 20:21

    Ko tad Sony darīt viņiem, ne vads,te pats lādētājs telefons un tas arī viss

    Reklāma