Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple”, iespējams, veido savu metaversu

    Jaunākie raksti

    Lai arī ekonomiskā situācija uzņēmumiem spiež stingri izvērtēt darbinieku skaitu, “Apple” raugās pēc jaunām sejām savā strādājošo pulkā. Aktuālie darba sludinājumi liecina par to, ka uzņēmums pašreiz meklē inženierus, lai izveidotu virtuālu 3D pasauli, ko piedāvāt savu topošo jauktās realitātes briļļu lietotājiem.

    Pirmā informācija par “Apple” virtuālās un papildinātās realitātes briļļu izstrādi parādījās 2021. gada sākumā. Savukārt šī gada septembrī uzņēmums šai ierīcei ieguva tirdzniecības zīmes “Reality One” un “Reality Pro”. Iespējams, brilles dienasgaismu ieraudzīs 2023. gadā, taču plašāka informācija par tām nav pieejama. Vienīgi baumas liecina, ka briļļu cena varētu sasniegt 3000 USD.

    Savukārt “Apple” izsludinātie darba piedāvājumi norāda uz to, ka uzņēmums meklē darba rokas, kas izveidotu saturu šīm jauktās realitātes brillēm. Konkrētāk, kompānijai vajadzīgi programmatūras izveidotāji, kuri strādātu pie vizuālajiem efektiem virtuālās un papildinātās realitātes vidēm. Tāpat darbs tiek piedāvāts speciālistiem, kuri spētu radīt video pakalpojumus ar 3D saturu.

    Lai arī “Apple” plāni šajā ziņā līdzinās “Meta” virtuālajai 3D pasaulei, izpilddirektors Tims Kuks iepriekš intervijā izteicies, ka izvairās lietot vārdu “metaverss“. Tāpēc sagaidāms, ka “Apple” šim vārdam izdomās savu sinonīmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma