Web Analytics
More
    Reklāma

    Honda prezentē savu pirmo elektrisko motorolleri Eiropā “EM1”

    Jaunākie raksti

    Japāņu ražotājs Honda Milānā notiekošajā izstādē iepazīstinājis ar pirmo elektrisko motorolleri, kas paredzēts Eiropas tirgum – tā nosaukums ir “EM1”. Atšifrējot abreviatūru, Honda mārketinga cilvēku radošums (drīzāk tā trūkums) izpaužas visā krāšņumā – “Electric Moped 1”. Pie klientiem mūsu pasaules daļā tas ieradīsies nākamā gada vasarā un tas ir pirmais no kopumā 10 elektriskajiem motocikliem/motorolleriem, ko Honda solījusi Eiropā līdz 2025. gadam.

    Tehnisko parametru pagaidām ir ļoti maz – zināms, ka Honda šajā modelī lieto “Honda Mobile Power Pack” bateriju. Šīs baterijas galvenais pluss ir tas, ka to var nomainīt lietotājs. Vietās, kur tas pieejams, klients piebrauc pie bateriju maiņas stacijas, autorizējas, izņem savu tukšo bateriju un ieliek to stacijā, izņem uzlādēto bateriju, ievieto atpakaļ motociklā un dodas tālāk. Taivānas uzņēmums Gogoro piedāvā šādu risinājumu un Honda faktiski nokopējusi viņu ideju un izpildījumu, radot pašiem savas baterijas un bateriju maiņas stacijas motocikliem un motorolleriem. Kas attiecas uz nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi – tie būs 40 kilometri.

    Reklāma

    Lai arī pagaidām par tehnisko pusi ir ļoti maz informācijas, Honda pārstāvji norādījuši, ka “EM1” ir paredzēts gados jauniem klientiem, kuri vēlas ērtu transportlīdzekli braukšanai pilsētā. Ražotājs uzsver, ka tas radīts īsiem pārbraucieniem, dodoties uz universitāti, darbu vai kādās citās ikdienas darīšanās.

    Vēlviena šobrīd nezināma lieta – kad Honda Eiropā ieviesīs savas bateriju maiņas stacijas. Šobrīd pirmās šādas iekārtas tiek uzstādītas Japānā, bet kad tās varētu nonākt Eiropā, pašlaik nezinām. Protams, vienmēr pastāv iespēja vienkārši uzlādēt bateriju, taču maiņas stacijas pilsētā lietošanu būtiski atvieglotu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    11.11.2022 08:30

    Diezgan švaki priekš Honda!

    Ciskudrillis
    11.11.2022 22:04
    Reply to  Skābene

    Ņemot vērā to, kā ikdienas satiksmē sadzīvo šādi strāvdrāži un gājēji, tad vadoties pēc vienlīdzības principa, šādiem verķiem nevajadzētu būtiski pārsniegt, piemēram, nokantētas tirgus beķeles sprinta spējas ar desas rungu rokā.

    Hu huu
    14.11.2023 06:00

    Atšifrējot abreviatūru, Honda mārketinga cilvēku radošums (drīzāk tā trūkums) izpaužas visā krāšņumā – “Electric Moped 1”.

    iespārda autora reklāmas marketinga spriešanas spējas! nosaukums ir ļoti ok! nav kaut kāda nesaprotama tesla vai edrive.

    Biteme
    14.11.2023 08:58

    40km ir viens brauciens cauri Rīgai ar iebraukšanu tur, šur.
    Diezgan gaudens rezultāts.

    Reklāma