Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW janvārī nodemonstrēs pirmo Neue Klasse konceptu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs BMW turpina attīstīt savu jaunās paaudzes elektroauto platformu Neue Klasse, pirmajām sērijveida mašīnām ražošanā nonākot 2025. gadā. BMW nākamā gada janvārī demonstrēs pirmo konceptu, kas izmanto šo platformu, piedaloties CES izstādē. Tas tad arī būs pirmais ieskats, kā varētu izskatīties elektriskie BMW tuvāko dažu gadu laikā.

    Viens no valdes locekļiem finanšu jautājumos Nikolass Peters šādu informāciju atklāja, BMW prezentējot 3. ceturkšņa finansiālos rezultātus. “Nākamais atskaites punkts ceļā uz Neue Klasse sekos 2023. gada janvārī, CES izstādē Lasvegasā. Tur demonstrēsim “Vision Vehicle”, kur parādīsim savas digitālās spējas. BMW grupas nākotne ir digitāla, ilgtspējīga un elektriska,” citēts uzņēmuma valdes loceklis.

    Tā šobrīd arī ir visa pieejamā informācija par gaidāmo BMW konceptauto. Nav zināms pilnīgi nekas cits – ne izmērs, ne virsbūves tips. Vienīgais par ko varam būt pilnīgi droši – šis auto būs pilnībā elektrisks. Iespējams, ka koncepts jau izmantos BMW jaunās bateriju šūnas, ražotājam solot par 30% lielāku nobraucamo attālumu ar vienu uzlādi un par 30% ātrāku uzlādi, ja salīdzinām ar šā brīža BMW elektriskajiem auto.

    Jau ilgstoši baumots, ka pirmais Neue Klasse sērijveida auto būs kompaktklases sedans, tam faktiski kļūstot par 3. sērijas elektrisko alternatīvu. Drīz pēc tam sekos arī citi modeļi, BMW visus savus elektriskos modeļus desmitgades beigās būvējot, izmantojot šo platformu. Vācu autoražotājs gan pagaidām negrasās atteikties no iekšdedzes dzinējiem un turpinās ražot parastās mašīnas, izmantojot citu platformu.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma