Web Analytics
More
    Reklāma

    Audi Pirmajā formulā sadarbosies ar Sauber komandu

    Jaunākie raksti

    Vācu autoražotājs Audi oficiāli apstiprinājis, ka Pirmajā formulā uzņēmums ienāks sadarbībā ar Sauber komandu. Uzreiz jāpiebilst, ka Sauber šobrīd startē ar Alfa Romeo izkārtni, bet tā joprojām ir tā pati Sauber komanda. Vienošanās paredz, ka Audi apgādās Sauber ar dzinējiem, sākot no 2026. gada, kad stāsies spēkā jaunie F1 dzinēju tehniskie noteikumi.

    Jau iepriekš ļoti daudz tika baumots par Volkswagen koncerna vēlmi iesaistīties F1, izmantojot Audi un Porsche zīmolus. Audi ir ienācis prestižākajā pasaules autosporta čempionātā, savukārt Porsche sarunas ar Red Bull izjuka un viņiem jāmeklē jauni sadarbības partneri startam F1 sacīkstēs.

    Reklāma

    Iemesls Volkswagen koncerna vēlmei ienākt F1 2026. gadā meklējams tieši dzinējos – tie būs pilnīgi jauni jaudas agregāti, kas būs vienkāršāki un lētāki nekā šobrīd izmantotie, turklāt tie lietos tikai sintētisko degvielu, proti, degvielu, kas nav ražota no naftas produktiem. Plānots, ka jauno dzinēju testi sāksies 2025. gadā. Elektriskā puse kļūs daudz nozīmīgāka – jaudas agregāta centrālā daļa joprojām būs 1,6 litru V6 motors, bet elektriskās detaļas sniegs par 50% vairāk jaudas nekā šobrīd.

    Oficiāli zināms, ka Audi vēlas iegādāties Sauber komandas daļas, bet plašāka informācija par to nav izziņota. Audi strādās pie motoru attīstības, savukārt par mašīnas konstruēšanu rūpēsies Sauber inženieri.

    Kā jau iepriekš minēts, šobrīd šī komanda brauc ar Alfa Romeo izkārtni un lieto Ferrari piegādātos jaudas agregātus. Tiek ziņots, ka 2024. un 2025. gadā F1 atgriezīsies Sauber nosaukums, atsakoties no Alfa Romeo. Abās šajās sezonās Sauber turpinās braukt ar Ferrari motoriem, bet 2026. gadā, kad notiks pāreja uz jaunajiem dzinējiem, sāksies Audi ēra. Darbs pie jauno dzinēju attīstīšanas tiek pamazām sākts.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma