Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānijā uzstādīs iekārtas, kas uz ceļa mērīs auto skaļumu

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijas Transporta departaments paziņojis, ka četros Anglijas reģionos tiks izmēģinātas kameras, kas fiksēs automašīnas radīto trokšņu līmeni. To plānots darīt, lai cīnītos ar braucējiem, kuri nelegāli pārveido savu mašīnu izplūdes sistēmas ar mērķi tās padarīt skaļākas, kā arī “gāzē” un rada citiem traucējošu troksni.

    Jau tuvākajā laikā pirmā šāda iekārta tiks izvietota Bredfordas tuvumā, bet nākamo divu mēnešu laikā mērierīces parādīsies vēl trīs vietās. Kamera uzņems mašīnas attēlu/video, savukārt vairāki mikrofoni centīsies noteikt tos satiksmes dalībniekus, kuriem ir nelegālas izplūdes sistēmas. Konkrētās četras vietas izvēlētas pēc tam, kad pavasarī tika izsludināts konkurss, kura mērķis bija noskaidrot problēmas visvairāk skartos reģionus. Tur tad arī sākotnēji tiks uzstādītas un testētas šīs kameras.

    Reklāma

    Šajā tehnoloģijā valdība investējusi 300 tūkstošus mārciņu, savukārt izmēģinājumi notikuši privātā testu poligonā. Policija skaidro, ka attēls, skaņas mērījumi un, iespējams, kādi citi pierādījumi tiks izmantoti, lai sodītu īpašnieku, ja auto pārkāpj noteikumus.

    Lielbritānija nebūt nav pirmā vieta, kur tiek izmēģinātas šādas tehnoloģijas, jau iepriekš tas darīts Ņujorkā un arī citviet, kur vadītāji patiešām sodīti par pārlieku skaļu mašīnu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Basics
    21.10.2022 10:26

    Lieliski, mums arī vajag!

    digitalk
    21.10.2022 10:47
    Reply to  Basics

    noteikti arī uz motocikliem apmācītas!

    Tītars
    21.10.2022 11:42
    Reply to  digitalk

    Bet kā tad citādāk lai visi zin, ka man ir hārlijs vai gā vagons?

    Skābene
    21.10.2022 12:58
    Reply to  Tītars

    Galvenais lai troksni mēra blakus būvlaukumam, kur dzen pāļus! :)

    Rudolfs
    21.10.2022 13:41

    Kaut kā aizdomas, ka būs samērā grūti uz šiem mērījumiem izrakstītos sodus aizstāvēt tiesā. Pārāk daudz apkārtējie faktori, kas var ietekmēt rezultātus. Bet nu cerams man nav taisnība un drīz šādas tehnoloģijas arī būs uz mūsu ielām.

    Skābene
    21.10.2022 14:24
    Reply to  Rudolfs

    Latvijā taču ir precedenti, kad Veselības inspekcija ierodas mērīt trokšņa piesārņojumu, bet dienā, kad jāmēra troksnis, tur vizinās krosa motocikli, vai arī kāds trimmerē vai zāģē kokus (protams, ka tā ir nejauša sakritība)! :)

    Uldis
    21.10.2022 18:43

    Noteikti jāuzstāda aiz kāda luksafora kur pie zaļā mēdz uzspiest…
    Bet vispār piekrītu ka Rīgā arī vajadzētu. Kad vasaras karstumos gribi pagulēt ar atvērtu logu un pa blakus ielu mocisti ar Akrapovič izpūtējiem vienos naktī izdomā atvilkt… 😬

    Last edited 1 year ago by Uldis M.
    bobis
    28.10.2022 16:50

    Neviens ar lidmasinu pa celu lidot nevares.

    Reklāma