Web Analytics
More
    Reklāma

    Ņujorkā uzstādītas iekārtas, kas automātiski fiksē auto radīto trokšņu līmeni

    Jaunākie raksti

    Daudzviet pasaulē lielpilsētu iedzīvotāji saskarās ar mašīnu radīto troksni pilsētas ielās, bet vēl lielākas galvassāpes daļai iedzīvotāju sagādā tie šoferi, kuri modificējuši izplūdes sistēmas, lai savus auto padarītu ļoti skaļus. Šāda problēma pastāv arī ASV lielpilsētā Ņujorkā, tāpēc tur izvietota vismaz viena iekārta, kas automātiski fiksē mašīnas radīto trokšņu līmeni. Ja skaļums pārsniedz atļauto, tiek nosūtīta soda kvīts. Princips līdzīgs kā fotoradariem un ātruma pārkāpšanai.

    Kādā Ņujorkas autoentuziastu forumā publicēts attēls ar dokumentu, kurā varasiestādes izsūta uzaicinājumu auto īpašniekam nogādāt savu auto uz skaņas līmeņa pārbaudi. Pārlieku lielu troksni nav fiksējis policists, bet automātika – pie kameras, kas fiksē numurzīmi, uzstādīta arī decibelu mērīšanas iekārta.

    Reklāma

    Kā apstiprinājuši pilsētas pārstāvji, šāda sistēma ieviesta pilotprogrammas ietvaros un tā uzsākta pērnā gada septembrī, bet tās rezultāti tiks izvērtēti jūnijā. Šāda sistēma var radīt pamatu daudzām apelācijām, jo, piemēram, ģimenes sedans būs krietni vien klusāks nekā “Ferrari”, kas pēc definīcijas ir skaļš auto. Turklāt nav zināms par noteiktām robežvērtībām, kurā brīdī troksnis ir pārāk liels.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    18.02.2022 14:46

    Lai mēra skaļumu izbraukumā vakaros un īpaši ap dzīvojamajiem rajoniem laikā starp 23 līdz 2 naktī.

    LAN
    20.02.2022 07:34
    Reply to  Krotow

    Drīzāk 23-5. Vai nu Ferrari garažā, vai pērkat Nevera.

    Krotow
    21.02.2022 11:27
    Reply to  LAN

    Pēc 2-iem parasti vairs nebraukā.

    Skābene
    21.02.2022 09:26

    Dzīvojot Rīgas centrā visvairāk tracināja motocikli, jo sevišķi Hārļuki, kuriem ir nu vienkārši kretinējoši skaļi izpūtēji. Parasti pārvietojas bariņos un tādam trokšņu aparātam fiziski nav iespējams izšķirt, kuram no 5 motocikliem ir visskaļākais izpūtējs.
    Poličiem vajadzētu visus mest mierā un mērīt katram individuāli pārsniegto trokšņa līmeni.

    Last edited 2 years ago by Skābene
    Kursors.lv
    21.02.2022 10:17
    Reply to  Skābene

    Moči ir mūsu viss. Jo skaļāki, jo labāk :)

    Aigars Axx
    24.02.2022 03:25

    Jā, dažiem tas puišelisms nebeidzas nekad. Žēl, ka pagrūti šos novaktēt. Pacienātu ar visu, kas pie loga tuvumā atrodas.

    Reklāma