Web Analytics
More
    Reklāma

    Kalifornijā plāno ieviest sistēmu, kas mērīs automašīnu radīto trokšņu līmeni

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris mēnešiem ASV lielpilsētas Ņujorkas atbildīgās institūcijas paziņoja, ka pilsētā tiks ieviesta automatizēta sistēma, kas mērīs automašīnu radīto trokšņu līmeni – Ņujorkā auto izplūdes sistēma drīkst radīt 82 decibelu troksni, bet motocikli var radīt līdz 86 decibeliem. Ja ir skaļāk, tad kamera fiksē pārkāpēju un piestāda soda kvīti. Princips līdzīgs tam, kādu izmanto fotoradari, mērot ātrumu.

    Kalifornija plāno kļūt par nākamo vietu, kur uzstādīs trokšņu mērīšanas iekārtu. Rietumkrasta štatā 2019. gadā jau tika ieviests likums par atļauto trokšņu līmeni gan vieglajiem auto, gan motocikliem. Tas paredzēja arī tūlītējas soda sankcijas, tā vietā, lai īpašniekam ar pārāk skaļo transportlīdzekli ļautu to salabot vai mainīt izplūdes sistēmu, lai izvairītos no soda.

    Reklāma

    Paredzēts, ka šāda sistēma varētu tikt ieviesta sešās Kalifornijas pilsētās, bet konkrētas vietas vēl netiek nosauktas. Vietējās pašvaldības tad būtu atbildīgas par šo iekārtu uzstādīšanu uz ceļiem pēc pašu izvēles, kā arī par atbilstošu ceļazīmju uzlikšanu, informējot braucējus, ka viņi tuvojas vietai, kur tiek mērīts radītais troksnis. Soda naudas plānots pielietot dažādiem drošības un satiksmes drošības uzlabošanas paņēmieniem apdzīvotās vietās. Ja likumu apstiprinās vietējie likumdevēji un to izsludinās gubernators, tad jau nākamgad tas stāsies spēkā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    17.05.2022 10:54

    Super! Kad Rīgā?

    davix
    17.05.2022 14:52

    Šī ir lieliska ziņa un risinājums. Viena indivīda vēlme/”tiesības” braukt ar pļerdošu motoru nedrīkst būt augstāka, par apkārtējo vēlmi uzturēties normālā/mierīgā pilsētvidē, cik nu tas ir iespējams. Ja vēl šis troksnis tiek ar nolūku radīts vai netiek novērsts klaji ignorējot apkārtējo cilvēku tiesības.

    Last edited 1 year ago by davix
    Reklāma