Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault izziņo savu ātrās uzlādes tīklu Eiropā ar 400kW uzlādes jaudu

    Jaunākie raksti

    Franču autoražotājs Renault Parīzes autoizstādē nācis klajā ar kārtējiem jaunumiem – Renault veidos savu elektroauto ātrās uzlādes tīklu Eiropā, piedāvājot uzlādi ar 400kW jaudu, kas vieglajām mašīnām ir ļoti, ļoti daudz. Plāns paredz, ka 2024. gada vidū Rietumeiropā jau būs 200 šādas Renault veidotas uzlādes vietas.

    Ar projekta attīstību nodarbosies “Mobilize”, kas ir Renault izveidots mobilitātes pakalpojumu zīmols. Plānots, ka sākotnēji Francijā vien tiks izvietotas 90 šādas uzlādes vietas, nodrošinot, ka uz autoceļiem pieejama uzlādes vieta ik pēc 150 kilometriem vai pat mazāk un izveidojot tīklu, kas aptver visu valsti. Jau tuvāko mēnešu laikā tiks atvērtas pirmās uzlādes vietas. Sekos vēl 110 uzlādes vietas Beļģijā, Itālijā un Spānijā, kas tad veidos 1. kārtas projektu. Nākotnē parādīsies jaunas uzlādes vietas gan šajās valstīs, gan gaidāma paplašināšanās citviet Eiropā.

    Liela daļa no šīm uzlādes vietām būs izvietotas Renault dīleru teritorijās. Projekta attīstītāji apgalvo, ka tie ir 5 minūšu brauciena radiusā no lielceļiem. Plāni paredz, ka katrā stacijā būs sešas uzlādes vietas, kas katra varēs nodrošināt 400kW jaudu. Šobrīd faktiski nav mašīnu, kas spēj lādēties ar tik lielu jaudu, taču prognozējams, ka tas ir tikai laika jautājums un stacijas tiek veidotas pēc apsteigšanas principa, proti, tās tiek veidotas tā, lai atbilstu ne tikai šodienas, bet arī nākotnes standartiem un nebūtu nepieciešamības to pārbūvēt.

    Šīs Renault veidotās uzlādes vietas būs atvērtas 24/7 un būs pieejamas jebkuram elektroauto lietotājam, arī tiem, kas nebrauc ar Renault. “Mobilize” apgalvo, ka brīdī, kad sākotnēji plānotie darbi būs pabeigti, klienti varēs doties ceļojumā, piemēram, no Seviljas pilsētas Spānijas dienvidos uz Hamburgu Vācijā, izmantojot tikai šīs uzlādes vietas.

    Renault ātrās uzlādes stacijas būs papildinātas ar atpūtas zonu, kas ļoti līdzīga benzīntanku atpūtas zonām. Braucēji varēs iestiprināties ar siltiem dzērieniem un ēdieniem, uzlādēt ne tikai mašīnu, bet arī savas viedierīces un vienkārši varēs atvilkt elpu pirms nākamo pārsimt kilometru braukšanas. Piekļuvi šai zonai nodrošinās “Mobilize” karte, kas sniegs arī labākus uzlādes tarifus.

    Tā kā runa ir par lieljaudas uzlādes vietu, Renault sola rūpēties, lai netiktu pārslogots tīkls. Uzlādi nodrošinās elektrība, kas iegūta no kopējā tīkla, kā arī uz vietas izvietoti akumulatori, kas uzkrāj enerģiju. Šim mērķim tiks izmantotas vecas elektroauto baterijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    20.10.2022 15:15

    Lūk arī atbilde, kur likt saules paneļu saražotā pārpalokumu vasaras vidū. Šajā laikā lādētāji var darboties ar 400kW jaudu, bet sākot ar vēlu pēcpusdienu jaudu samazina līdz saprātīgākiem 150kW.

    Reklāma