Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google Meet” beidzot piedāvās sapulču transkriptus

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Google” nākusi klajā ar pāris jaunumiem savos pakalpojumos. Viens no tiem priecēs videokonferenču rīka “Google Meet” lietotājus. Ja līdz šim savām vajadzībām “Google Meet” zvanus bija iespēja saglabāt kā video failus, tad tagad lietotāji automātiski saņems arī ieraksta transkriptu. Tas ļaus vēlreiz pārskriet pāri sapulcē runātājam un piefiksēt sev svarīgo, kas, iespējams, tika palaists garām.

    Protams, arī līdz šim bija pieejami trešo pušu pakalpojumi, piemēram, “Otter”, kas ļāva iegūt transkriptus no “Google Meet” ierakstiem. Taču tagad “Google” šo iespēju iebūvējusi pašā “Google Meet”. Sākotnēji jaunā funkcija pieejama ierakstiem angļu valodā, savukārt nākamgad tiks atbalstītas arī franču, vācu, spāņu un portugāļu valodas. Lietotāji ieraksta atšifrējumu varēs saņemt “Google Doc” formātā.

    Reklāma

    Vienlaikus rodas jautājums, kāpēc “Google” tik ilgi kavējās ar šīs funkcijas palaišanu. Piemēram, “Microsoft Teams” videokonferenču ierakstiem angļu valodā transkripti tiek piedāvāti jau vairāk nekā gadu. Ņemot vērā “Google” pieredzi ar rīkiem un pakalpojumiem, kas runu pārvērš tekstā, jādomā, kāpēc uzņēmumam videosapulču transkripta funkcija parasīja tik ilgu laiku. Tomēr labāk vēlu nekā nekad.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma