Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” avatariem beidzot būs kājas

    Jaunākie raksti

    Papildus visiem citiem jaunumiem, kas tika izziņoti “Meta” pasākumā “Connect”, Marks Zakerbergs arī atklāja, ka vizuālas pārvērtības piedzīvos digitālie avatari. Tie beidzot tiks aplaimoti ar visām ķermeņa daļām un virtuālajā pasaulē varēs pārvietoties ar savām kājām.

    “Meta” avatari daudziem šķituši diezgan jocīgi, jo tiem nebija kāju, un to pusķermenis šķietami lidinājās virs zemes. Zakerbergs atklāj, ka kājas bijušas viens no lietotāju pieprasītākajiem uzlabojumiem. Uzņēmums arī demonstrēja uzlabotos avatarus, kas izskatās krietni labāk par līdzšinējiem. “Meta” vadītājs skaidro, ka līdz šim avatari rādīti bez visa ķermeņa, jo virtuālās realitātes brillēm bijis grūti saprast, kur precīzi atrodas kājas. Piemēram, ja lietotāja avatars sēž pie rakstāmgalda, atsevišķām VR brillēm varētu būt grūti saprast, ko šīs kājas dara, jo galds bloķē skatu. Lai risinātu šo problēmu, “Meta” izveidojusi mākslīgā intelekta modeli, kas prognozē visa ķermeņa stāvokli.

    Reklāma

    Avots: Meta

    Paredzēts, ka pie šīs jaunās funkcionalitātes kā pirmie tiks “Meta” virtuālās realitātes platformas “Horizon Worlds” lietotāji. Pagaidām nav zināms, kad tieši tas būs.

    “Meta” strādā ne tikai pie avataru kājām, bet arī citādi cenšas šos virtuālos iemiesojumus padarīt simpātiskākus. Piemēram, uzņēmums šobrīd pēta, kā izveidot izteiksmīgus un fotoreālistiskus avatarus, kas reprezentētu lietotāju dažādās situācijās. Tas ļautu lietotājam savu avataru ienest arī, piemēram, “Instagram Reels” video vai “WhatsApp” un “Messenger” video čatos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    karlis
    13.10.2022 11:04

    nu tad beidzot.
    a tagad varēs nopirkt tikai/arī atsevišķi kājas?

    Tievais
    13.10.2022 11:42

    Hmm! Ja negribi maksāt par apģērbu tad sēdi apenēs :D

    Krotow
    13.10.2022 12:37

    Meta avatariem viss pie kājas.

    Reklāma