Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnā oficiāli aizliegtas elektroniskās cigaretes ar dažādām garšām

    Jaunākie raksti

    Sākot no šī gada 1. oktobra, Ķīna ir pievienojusies to valstu sarakstam, kuras aizliegušas elektroniskās cigaretes ar dažādām garšām, bet būs iespējams tirgot vienīgi ar tabakas garšu.

    Šāds lēmums pieņemts saistībā ar strauju elektronisko cigarešu izplatību tieši nepilngadīgo lietotāju vidū, lai tās padarītu mazāk atraktīvas šai pircēju grupai. Kā arī tā ir vietējās valdības vēlme standartizēt šo produktu tirgu, tāpēc ka tas ir ļoti dažāds tieši no ierīču kvalitātes ziņas.

    Reklāma

    Protams, industrija pēdējos gados ir plaukumā, un arī Latvijā diezgan bieži varam redzēt kādu izmantojam elektrisko cigareti. Taču šīs ierīces var izraisīt ne tikai atkarību no smēķēšanas, bet arī nodarīt fiziskus bojājumus pašam lietotājam, pateicoties nedrošām baterijām, tekošiem šķidrumiem un karsēšanas tehnoloģijai.

    Lai sakārtotu nozari, Ķīna ir pieņēmusi noteikumus, kādai būs jābūt elektronisko cigarešu uzbūvei, kas paaugstinās pašas iekārtas cenu. Tas nozīmē, ka daļa tirgus spēlētāju arī pārtrauks darbu, un kopumā nozare varētu tikt ietekmēta uz slikto pusi. Tomēr tas tirgū ļaus palikt kvalitātes ziņā labākajiem produktiem, kas nodrošina arī lietošanas drošību.

    Neesmu smēķētājs, taču interesē, vai šis ietekmē arī karsējamās tabakas ierīču segmentu, kā arī vienreiz lietojamās zīmola Salt elektroniskās cigaretes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Basics
    07.10.2022 12:53

    Vai elektronisko cigarešu ierobežojumi attiecas uz elektroniskajām cigaretēm….?

    Kristaps
    07.10.2022 17:23
    Reply to  Basics

    Ja visi eCig paveidi ir sūdi, kuri bojā tavu un apkārtejo veselību, jo pūt man(nesmēķētajam sejā) kamēr gaidam autobusu… aizbildinoties ar garšiņām, smaržiņam un sulīgiem instagramīgiem ”krutiem” dūmiem!
    Tas, ka sūds nesmird nenozīmē, ka ir kas labs. Ja parastie pīpētaji vismaz ir iemācīti, paiet malā un tur barot savu vēzi, tad visi šie zelētāji nekaunīgi blakus tik velk pūšot virsū visiem apkārtējiem to draņķi. Aizrādot, parasti pamatauditorija: 17-25gadīgie bravūrīgi kvekšķ pretī, ka ‘likumā nav aizliegts, ārā veipot’ un viņam/-ai ir tiesības to darīt…

    Bet mūsejie jau vēl gadus 20 spriedīs, veidos nez kādas ekspertu grupas…. Žēl, ka esam tādi mīkstie valstī!
    Sen jau šos veipus, saltus un citus mēslus ir tikpat stingri jāieliek kontrolē, kā parastās cigaretes!
    Bet tie turpina pastavēt, izlikti trendīgi hipsterīgos veikaliņos, kur preci apspīdina, kā kādus briliantus un rosina visus iegriesties… pamēģināt….

    Last edited 1 year ago by Kristaps
    Edgars
    07.10.2022 19:07
    Reply to  Kristaps

    Tāds satraukts… :)

    Saule
    08.10.2022 19:44
    Reply to  Edgars

    Tā ir, ka nepīpē.

    bobis
    08.10.2022 21:22

    Dabiska atlase.

    Roberts
    10.10.2022 19:28

    Pirms raksti papēti tēmu.
    Un atrodi lūdzu 3 gadījumus kad ir pierādīts ka veikalā Eiropā pirkta e cigarete ir uzsprāgusi ? Ja neatrodi lūdzu edito rakstu un nepadari sevi par ciema muļki.

    Kursors.lv
    10.10.2022 19:41
    Reply to  Roberts

    Šobrīd šajā rakstā par muļķi padari sevi tu pats. Saņemies!

    Reklāma