Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV jaunieši šogad mazāk lieto e-cigaretes

    Jaunākie raksti

    Nesen publicēti gadskārtējās aptaujas rezultāti par tabakas lietošanas paradumiem ASV jauniešu vidū. Iegūtie dati liecina, ka, salīdzinot ar pērno gadu, elektronisko cigarešu lietojums šogad samazinājies gan vidusskolēnu, gan studentu vidū. Pētījumā noskaidrots, ka mazāk nekā 20% studentu un aptuveni 5% vidusskolēnu ikdienā lieto e-cigaretes. Salīdzinājumam 2019. gadā 27.5% studentu un 10.5% vidusskolēnu norādīja, ka lieto e-cigaretes.

    Mičiganas universitātes profesors Ričards Mičs norādījis, ka pusaudži parasti sāk piebremzēt narkotiku lietošanu brīdī, kad tās sāk kļūt riskantākas veselībai. Un nopietni riski tiešām pastāv – pērnā gada vasarā un rudenī ASV fiksēti simtiem gadījumu, kad plaušu bojājumi saistīti tieši ar tā saukto veipošanu jeb e-cigarešu lietošanu.

    Reklāma

    ASV ķirurgi veipošanu sauc par tādu kā epidēmiju, kas 2018. gadā savā varā paņēma tūkstošiem ASV jauniešu. Tajā gadā pētījums par tabakas lietošanu jauniešu vidū atklāja visai šokējošus rezultātus – salīdzinot ar 2017. gadu, e-cigarešu lietošana tieši studentu vidū pieaugusi par 78%. Līdzīga tendence bija vērojama arī 2019. gadā, taču izskatās, ka šogad šo nelāgo ieradumu piekopj mazāk jauniešu.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    17.09.2020 16:56

    plaušu bojājumu saistība ar elektronisko inhalāciju ir aptuveni tik pat liela, kā nažu ražotāju saistība ar slepkavībām.

    Reklāma