Web Analytics
More
    Reklāma

    Izveidotā viedā atslēga, kurai nebūs nepieciešams mainīt baterijas

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Alfred ir izziņojis pirmo viedo atslēgu, kuras uzlādei varēs izmantot bezvadu uzlādes tehnoloģiju Wi-Charge, kas nozimē, ka šādai ierīcei nekad nevajadzēs mainīt baterijas vai akumulatoru, bet uzlāde notiks pa gaisu.

    Zīmols Alfred pie šādas tehnoloģijas strādā jau pāris gadus, un kā pirmais komerciālais produkts mūs ML2 viedā atslēga, kura jau piedzīvojusi reālus ikdienas testus. Tā būs īpaši paredzēta viesnīcām un modernām privātmājām, jo viedierīces sākuma cena bez papildu aksesuāriem būs sākot no 899 dolāriem.

    Reklāma

    Šo atslēgu būs nepieciešams iebūvēt durvīs, un to nevarēs izmantot ar jau esošo atslēgu, taču uzņēmums sola, ka nākotnē tiks radīts arī šāds risinājums. Jaunais ML2 modelis savā ziņā pat atgādina viedtālruni, kas ir piestiprināts pie durvīm, jo tā augstums ir nedaudz vairāk par 17 cm. Tāpat viedā atslēga atbalstīs Bluetooth, RFID karšu, PIN koda un lietotnes atbalstu, tādējādi ar plašām iespējām to izmantot.

    Lielākais tehnoloģiskais ieguvums ir patiesā bezvadu uzlāde, jo viedā atslēga ML2 ir aprīkota ar akumulatoru, kuru varēs uzlādēt attālināti, nepievienojot nekādu strāvas devēju. Tas notiks pateicoties Wi-Charge bezvadu enerģijas pārvadei, bet lai tā darbotos, maksimums deviņu metru rādiusā būs jāatrodas devējam, līdz ar to atslēga nespēs darboties viena pati.

    Protams, šāda risinājuma potenciāls ir ļoti liels dažādu mājas viedpalīgu segmentā, kas ļautu uzstādīt gan viedos durvju zvanus, gan kameras un dažādus sensorus, un aizmirst par to nepieciešamību uzlādēt. Tie vienmēr darbotos, un nebūtu jānonāk situācijā, kad nav iespējams atslēgt mājas durvis, jo ir izlādējušās baterijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    01.10.2022 14:13

    Durvis gan var atslēgt arī ja baterijas nobeigušās. Nav uzreiz slēdzene jāmet ārā. Vajag tikai aizņemties krona bateriju. 😁

    Biteme
    01.10.2022 18:04

    Nez, vai ielast vadu durvīs ir sarežģīti tehnoloģiski vai tas nav pareizi, jo tad durvis nebūs autonomas?

    digitalk
    02.10.2022 17:47
    Reply to  Biteme

    neviens negrib vilkt vadus. tiesa, pie šī risinājuma izcenojumiem, kas ir tīrais izsmiekls, vieglāk vadus savilkt :D

    KKTK
    03.10.2022 12:37

    Kāpēc akumulatoru nevar lādēt ar durvju kliņķa nospiešanu? Pat ja ilgi neesi bijis mājās, pienāc, pakačā/uzlādē un vari tikt iekšā.

    digitalk
    03.10.2022 12:42
    Reply to  KKTK

    īpaši, ja ir pieskrūvēts apaļais, nekustīgais puļķis ;)
    bet ideja laba.

    Last edited 1 year ago by digitalk
    Armands
    12.10.2022 22:42
    Reply to  KKTK

    Es par to pat iedomājos. Pāris reizes pakustini, uzvelc atsperi, līdzīgi kā mehaniskajam pulkstenim, tas griež nelielu ģeneratoru. Daudz jau strāvas nevajag.

    Reklāma