Web Analytics
More
    Reklāma

    “TikTok” draud teju 30 miljonu dolāru sods par bērnu privātuma pārkāpumiem

    Jaunākie raksti

    Video koplietošanas lietotne “TikTok” gluži kā visi citi sociālie tīkli vairāk vai mazāk saskaras ar sūdzībām un pārmetumiem saistībā ar lietotāju datu drošību un privātumu. Šajā ziņā Lielbritānijas informācijas komisāra birojs brīdinājis “TikTok”, ka tam var tikt piespriests 27 miljonu mārciņu (ap 29,2 miljoni USD) sods par to, ka sociālais tīkls pārkāpis datu aizsardzības likumu, “nespējot aizsargāt” bērnu privātumu.

    Apsūdzība ietver laika posmu no 2018. gada maija līdz 2020. gada jūlijam. Uzņēmums bez vecāku piekrišanas, iespējams, ir apstrādājis līdz 13 gadu vecu bērnu datus. Runa ir par “īpašo kategoriju” datu apstrādi, kā etniskā piederība, seksuālā orientācija, veselība bez juridiska pamata. Tāpat “TikTok” nav piedāvājis lietotājiem nepieciešamo informāciju īsā, saprotamā veidā.

    Reklāma

    Šo gadījumu Lielbritānijas informācijas komisāra birojs sāka izmeklēt jau 2019. gada februārī, drīz pēc tam, kad ASV Federālā tirdzniecības komisija “TikTok” uzlika 5,7 miljonus ASV dolāru saistībā ar bērnu privātuma pārkāpumiem. Tika konstatēts, ka jau astoņus gadus veci lietotāji saņēma nepiedienīgus un aizskarošus znojumus no vecākiem lietotājiem. Tāpat bērniem bija samērā viegli apiet “TikTok” noteiktos vecuma ierobežojumus.

    Vienlaikus Lielbritānijas informācijas komisāra birojs uzsvēra, ka tie ir provizoriski konstatējumi un vēl nav vienprātības par to, vai “TikTok” ir pārkāpis likumu un maksās noteikto naudas sodu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.09.2022 15:54

    Šim servisam drīzāk vajag starptautisku tiesu un banu par vispārējo publikas debilizāciju.

    Oskars
    27.09.2022 22:54
    Reply to  Krotow

    +1000000000*10% piekritu.

    Reklāma