Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota gatavo elektrisku sedanu, kas konkurēs ar Tesla Model 3

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotāja Toyota elektriskā debija ar bZ4x bijusi izgāšanās – ar elektrisko pusi pagaidām viss ir puslīdz pieņemami, bet mašīnai var nokrist riteņi, savukārt Toyota īsti nezina, ko iesākt, lai problēmu labotu. Neskatoties uz problēmām ar savu šobrīd vienīgo elektrisko modeli, autoražotājs strādā pie nākamajiem modeļiem un jau drīzumā Toyota elektriskais piedāvājums paplašināsies – nākamais rindā esot elektriskais sedans, kura galvenais mērķis Eiropā ir konkurēt ar Tesla Model 3.

    Kā koncepts šis modelis saucās “bZ Sedan”, bet prognozējams, ka sērijveida ražošanā tas nonāks ar nosaukumu “bZ3”. Vispirms Toyota savu elektrisko sedanu grasās piedāvāt Ķīnā, kur pieprasījums pēc elektroauto ir milzīgs, savukārt pēc tam šī mašīna nonāks arī citur pasaulē. Prognozes liecina, ka mašīna Eiropā varētu nonākt jau 2024. gadā.

    Tajā brīdī tirgus būs vēl vairāk piesātināts ar dažādiem līdzīgiem elektroauto – ieradīsies Volkswagen ID.6, pie klientiem būs nonācis Hyundai IONIQ6 un vēl vairāki citi modeļi. Pieejamie dati liecina, ka bZ3 izmēros ļoti līdzināsies Corolla sedanam. Ņemot vērā, ka Eiropā no 2035. gada būs jātirgo tikai elektroauto, tad Toyota jau savlaicīgi gatavo alternatīvu savam bestsellerim Corolla.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    23.09.2022 12:16

    Kāpēc sedans? Tie tak eiropā ir gaužām nepopulāri!

    Reklāma