Web Analytics
More
    Reklāma

    “Uber” iekšējās sistēmas, visticamāk, uzlauzis pieredzējis un zināms hakeru grupējums

    Jaunākie raksti

    Aizvadītajā nedēļā ar nopietnu kiberuzbrukumu saskārās transporta koplietošanas pakalpojumu sniedzējs “Uber“. Tika uzlauztas uzņēmuma datorsistēmas, kā rezultātā hakerim bija plaša piekļuve “Uber” korporatīvajiem tīkliem, kā arī programmatūrai. Šī uzbrukuma pastrādāšanā atzinās kāds 18 vecs jaunietis, kurš, visticamāk, pārstāv diezgan pazīstamo hakeru grupējumu “Lapsus$”.

    “Uber” šķiet, ka šajā vērienīgajā kiberuzbrukumā vainojams “Lapsus$”. Atsevišķām kompānijām tas ir pārāk labi zināms grupējums – “Lapsus$” sarīkojis uzbrukumus arī “Microsoft”, “Samsung” un “T-Mobile”. Turklāt tas varētu būt atbildīgs arī par nupat noplūdušajiem videospēles “Grand Theft Auto VI” materiāliem.

    Reklāma

    Kiberuzbrukuma rezultātā “Lapsus$” varēja piekļūt “Uber” iekšējām sistēmām, kā arī komunikācijas rīkiem – “Google Workspace” un “Slack” – caur kurieni, uzlaužot darbinieka kontu, visiem paziņoja, ka uzņēmums cietis kiberuzbrukumā. Tomēr labā ziņa ir tā, ka kiberuzbrucēji nepiekļuva publiski pieejamām sistēmām un lietotāju kontiem, kā arī uzņēmums ar šo situāciju tika salīdzinoši operatīvi galā.

    Kopumā “Lapsus$” nodarītais kaitējums “Uber” nav liels. Tomēr šis gadījums vēlreiz apliecina to, ka lielajiem uzņēmumiem it īpaši jādomā par aizsardzību, jāievieš drošības risinājumi un jāveic regulāras darbinieku kiberdrošības apmācības.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma