Web Analytics
More
    Reklāma

    18 gadus vecs jaunietis sarīkojis vērienīgu kiberuzbrukumu “Uber”

    Jaunākie raksti

    Transporta koplietošanas pakalpojumu sniedzējs “Uber” vakar, 15. septembrī, paziņojis, ka izmeklē “kiberdrošības incidentu”. Tas noticis pēc tam, kad kiberuzbrucējs dalījies pierādījumos ar žurnālistiem un drošības pētniekiem, ka uzlauzis “Uber” datorsistēmas. Hakeris apgalvojis, ka viņam esot plaša piekļuve “Uber” korporatīvajiem tīkliem, kā arī uzņēmuma programmatūrai.

    Atklājot, ka noticis kiberuzbrukums, “Uber” nekavējoties atslēdza vairākas savas iekšējās komunikācijas un inženiertehniskās sistēmas, ieskaitot “Slack”. Hakeris uzlauzis “Uber” darbinieka “Slack” kontu, ko izmantoja, lai nosūtītu ziņojumu, kurā atklāja, ka ir kiberuzbrucējs un “Uber” esot cietis no kiberuzbrukuma. Šajā ziņojumā hakeris uzskaitīja vairākas “Uber” iekšējās datu bāzes, kuras, kā viņš apgalvoja, esot apdraudētas. Tāpat kibernoziedznieks dalījies ar uzņēmuma e-pasta, mākoņkrātuvju un kodu krātuvju attēliem.

    Reklāma

    Kiberuzbrucējs žurnālistiem paziņoja, ka nosūtījis paziņojumu “Uber” darbiniekam, apgalvojot, ka ir korporatīvās informācijas tehnoloģiju speciālists. Šādā veidā “Uber” darbinieks tika pārliecināts nodot paroli, kas ļāva hakerim piekļūt uzņēmuma sistēmām. Hakeris arī atklājis, ka viņam esot 18 gadi un labu laiku strādājis, lai izkoptu savas prasmes.

    Uzņēmuma “Yuga Labs” drošības inženieris Sems Kerijs, kurš sazinājies ar šo hakeri, uzsver, ka kiberuzbrucējam esot pilnīga piekļuve “Uber” sistēmām.

    Tikmēr “Uber” vietnē “Twitter” norādījis, ka uzņēmums izmeklē pārkāpumu un sazinās ar tiesībaizsardzības iestādēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    16.09.2022 14:41

    ja viņš būtu “kibernoziedznieks”, tad šīs datubāzes būtu nopērkamas darknetā. bet dabūs iekšās kā Latvijas Neo, ja ne skarbāk :D

    Last edited 1 year ago by digitalk
    digitalk
    18.09.2022 03:33

    izmantojis Uber Slack kontu, lai paziņotu par uzlaušanu :D
    2016-tā Ubers noklusēja savu datu noplūdi, bet nav pat mācījušies no tā gadījuma. pilnīgs sviests vadības galvās.

    Uber Has Been Hacked

    bobis
    22.09.2022 10:48

    Labi zinat, ka kadam iet jautri.

    Reklāma