Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla programmatūrā atrasts kods, kas paredzēts auto drošības testiem

    Jaunākie raksti

    Tesla komunā labi zināms hakeris green (@greentheonly) sociālās saziņas vietnē Twitter publicējis ierakstu, ka Tesla programmatūrā viņš atradis kodu, kas speciāli pielāgots Austrālijas drošības testiem. Tāpat viņš jau iepriekš atradis kodu, kas attiecas uz drošības testiem Ķīnā, Dienvidkorejā un Eiropā.

    Tesla vadība nereti lepojusies un lielījusies ar savu mašīnu drošību, apgalvojot, ka tie ir drošākie auto pasaulē. Šie apgalvojumi nav gluži bez pamata – nupat EuroNCAP drošības testos lieliski sevi apliecināja Vācijā ražots Model Y. Tiesa, šādi apgalvojumi arī paģēr papildus uzmanību, un, ja kaut kas noiet greizi, tad ažiotāža ir liela. Tieši šobrīd ASV Nacionālā satiksmes drošības aģentūra (NHTSA) veic vērienīgu izmeklēšanu par Autopilot sistēmas darbību.

    Hakeris nākamajā tvītā uzdod jautājumu, kāpēc Tesla vispār ir nepieciešams tieši šāds kods. Pagaidām neviens neapsūdz Tesla nelegālās darbībās, taču šādi apgalvojumi noteikti nepaliks nepamanīti un ražotājam nāksies skaidroties, kāpēc mašīnu programmatūrā ir šādas lietas un kam tās domātas. Austrālijas drošības testu organizācijas pārstāvis īsā paziņojumā komentējis, ka viņi zina par šo situāciju un to izmeklē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma