Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” par negodīgu komercpraksi draud vairāku miljardu dolāru liels sods

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Google” jau neskaitāmas reizes dabūjusi pa asti sakarā ar pretmonopola pārkāpumiem, dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, datu aizsardzības neievērošanu, negodīgu komercpraksi utt. Līdz šim soda naudas apmēri, kas uzņēmumam, bija jāmaksā, svārstījās no vairākiem simtiem miljonu līdz dažiem miljardiem dolāru. Taču šķiet, ka šoreiz uzņēmums savārījis krietni pamatīgākas ziepes un saistībā ar negodīgu komercpraksi tam, iespējams, būs jāšķiras no ļoti prāvas summas.

    Ziņots, ka “Google” varētu saskarties ar vērienīgām prāvām Lielbritānijas un Nīderlandes tiesās. Apgalvots, ka “Google” pielietojusi negodīgu komercpraksi šajās valstīs, izmantojot savu dominējošo stāvokli reklāmu izvietošanā internetā, tāpēc uzņēmumam, iespējams, būs jāsamaksā pat 25,4 miljardu dolāru liela soda nauda. Prasības abās tiesās tuvāko nedēļu laikā iesniegs advokātu birojs “Geradin Partners” Nīderlandes un Lielbritānijas izdevēju vārdā.

    Reklāma

    Advokātu biroja pārstāvis Demjens Džeradins (Damien Geradin) uzsver, ka “Google” ir pienācis laiks uzņemties atbildību par saviem darbiem un atlīdzināt zaudējumus, ko tā nodarījusi reklāmas nozarei. Arī “Google” nav palikusi atbildi parādā, un tās pārstāvis norādījis, ka šī apsūdzība esot “spekulatīva” un uzņēmums plāno “enerģiski ar to cīnīties”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma