Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija uzliek treknu sodu “Google” par “neatbilstoša” satura publicēšanu “Youtube”

    Jaunākie raksti

    Attiecībā uz informācijas izplatīšanu Krievija ir ļoti jūtīga, un, ja nevēlies nepatikšanas, jāpublicē tikai tas, kas ir pa prātam Kremlim. Tas ir īpaši aktuāli šobrīd. Saistībā ar notikumiem Ukrainā Krievija piepriedusi kompānijai “Google” 21,1 miljarda rubļu (374 miljonu dolāru) naudassodu par atkārtotu “aizliegtas informācijas” neizņemšanu. Te runa ir par saturu, kas saistīts ar Krievijas iebrukumu un uzsākto karu Ukrainā.

    Valsts telekomunikāciju uzraugs “Roskomnadzor” atsaucies uz tiesas rīkojumu un paziņojis, ka “Google”, precīzāk “YouTube”, neizņēma saturu, kas diskreditē “Krievijas Federācijas bruņotos spēkus”. “Roskomnadzor” savā paziņojumā arī apsūdz “Google” par to, ka tā savās platformās neizdzēš saturu, kas veicina terorismu un ekstrēmismu. Krievijas telekomunikāciju uzraugs norādījis, ka naudas sods aprēķināts, pamatojoties uz “Google” gada apgrozījumu valstī.

    Reklāma

    Būtiski, ka jūnijā “Roskomnadzor” brīdināja “Google”, ka par atkārtotiem vietējo likumu pārkāpumiem saistībā ar saturu var draudēt naudas sods 5-10% apmērā no tā gada apgrozījuma Krievijā. Zināms, ka “Google” ieņēmumi Krievijā 2021. gadā bija 134,3 miljardi rubļu (2,3 miljardi ASV dolāru). Tas nozīmē, ka uzliktais sods 21,1 miljarda rubļu apmērā būtu 15% no “Google” gada ieņēmumiem šajā valstī.

    Jāpiezīmē, ka jau pērnā gada decembrī Krievija piemēroja “Google” naudassodu par līdzīgiem pārkāpumiem. Toreiz uzņēmumam bija jāsamaksā 7,2 miljardu rubļu (98 miljonu ASV dolāru) par nelegāla satura neizņemšanu saskaņā ar Krievijas likumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    20.07.2022 11:39

    Jāmaina virsraksts – sods uzlikts par patiesības publicēšanu. :)

    Reinis Rozitis
    20.07.2022 12:45

    Kā parasti izpildās jocīgi (lai neteiktu vairāk) – tak jūnijā paši arestēja Googles biroja kontus, pēc kā šie pieteica bankrotu .. ko ta vairs?

    Puteklis
    20.07.2022 17:47
    Reply to  Reinis Rozitis

    Drīzāk tagad būs formāls iemesls savākt tur esošos līdzekļus.

    Reklāma