Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung nākamajā gadā pārtrauks DDR3 atmiņu ražošanu

    Jaunākie raksti

    Samsung paziņojis par DDR3 atmiņu ražošanas pārtraukšanu jau 2023. gada nogalē. Šobrīd vairums izmanto DDR4 operatīvās atmiņas un jau kādu laiku vismaz Intel nometne dodas DDR5 virzienā. Arī jaunie Ryzen 7000 procesori atbalstīs DDR5.

    Par soli samazināt DDR3 atmiņu izlaides apjomus Samsung paziņoja jau 2020. gadā, bet nu skaidri iezīmētas DDR3 beigas vismaz no Samsung puses. Micron tad paliek pēdējais DDR3 atmiņu ražotājs, kā arī vēl kādu laiku varēs paļauties uz otrreizējo tirgu. Visticamāk, DDR3 atmiņas kādā mirklī var kļūt dārgākas, bet tās jau būs kolekcionāru problēmas.

    Reklāma

    Jaunie AMD Ryzen 7000 procesori oficiāli gaidāmi jau augusta beigās

    Pēdējās baumas par Intel 13. paaudzes Raptor Lake procesoriem norāda uz pārejas perioda beigām – Intel Raptor Lake procesori atbalstīšot tikai un vienīgi DDR5 operatīvās atmiņas.

    Iespējams, ka te ir runa tikai par pašu augstāko plauktu sistēmplatēm (Z790), bet pagaidām tā vien izskatās, ka Raptor Lake procesori nemaz neatbalstīs DDR4 izmantošanu. Šī varētu būt nejauka ziņa, jo DDR5 atmiņas ir visai dārgas, kad tās salīdzina ar DDR4.

    Avotseteknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    19.08.2022 11:57

    Kad DDR5 atmiņa kļūs aktuāla masām, cena jau būs nokritusi līdz pašreizējam DDR4 līmenim. DDR3 izbeigšanās arī pārāk neuztrauc. Zināmi krājumi ir :)

    Kristaps
    19.08.2022 14:00

    Manuprāt DDR3 jau vajadzēja nogalināt gadus 2..3 atpakaļ lieki tik aizņem ražošanas līniju un mikroshēmas.

    Tāpat rezerves ir saštancetas tik tāl, ka vēl 10 gadus varēs mierīgi veikalā nopirkt jaunu. Un jau pāris gadus neviens tāpat jaunu kompi uz ddr3 plates neliek tātad vajadzības faktiski nav….

    Piemēram ddr2 visos stūros mētajas, veikalā ja gribi arī vēl ir pa pieņemamām cenām, bet baigi neviens neskumst un neilgojas pēc viņa jo nav jau vajadzība…. Jebkurā jaunajā platē viņu neieliksi, bet vecās plates jaunos pročus neatbalsta. Ta nu stāv noliktavās ddr2 un aizņem vietu šī nevienam nevajadzīgā e-miskaste.

    Last edited 1 year ago by Kristaps
    digitalk
    19.08.2022 14:59
    Reply to  Kristaps

    [ar interesi skatās]
    tu laikam ikdienā datorus labo, ja tik gudra situācijas analīze? kolēga, pasaki, kur man brīvi nopirkt par patīkami zemu cenu SO-DIMM DDR3 4GB ar 256MBx16 organizāciju?

    Kristaps
    20.08.2022 16:37
    Reply to  digitalk

    ja tev vajag tik specifisku, tad jau noteikti zināsi labāk kur pirkt… Ieej kurpirkt un standarta Sodimm ko 99% cilveku vajadzētu 1600mhz 4gb maksā 15Eur jauns, lietotus var pa piečuku dabūt sejasgramatā ja gribi dešuku ietaupīt. Tā kā vērtības galīgi nav šajā lietā…. Un vērtība arī necelsies, kā to pierāda ddr2, jo nevienam vairs viņus nevajag.

    Reklāma