Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” konkurents “OneWeb” cietis lielus zaudējumus izjukušās sadarbības ar Krieviju rezultātā

    Jaunākie raksti

    “SpaceX” konkurents Lielbritānijas satelītu kompānija “OneWeb” apgalvo, ka ir cietusi lielu finansiālu triecienu pēc tam, kad bija jāatceļ satelītu palaišanas, ko bija paredzēts veikt ar Krievijas “Sojuz” raķetēm. Tāpat Krievijas kosmosa aģentūra “Roscosmos” atsakās atdot 36 “OneWeb” satelītus, ko ar krievu raķeti bija paredzēts palaist 4. martā – nedēļu pēc iebrukuma Ukrainā.

    Savā finanšu pārskatā uzņēmums informē, ka sadarbības pārtraukšana ar Krieviju radījusi 229 miljonu dolāru lielus zaudējumus. Lielāko daļu no summas sastāda tieši šie 36 satelīti, ko Krievija nav atdevusi atpakaļ pēc martā plānotās palaišanas atcelšanas. Neskatoties uz šiem zaudējumiem, uzņēmums raugās finansiāli cerīgi uz nākotni, jo saņēmis finansējumu 2,7 miljardu dolāru apmērā un tam nav citu ārējo parādu.

    Reklāma

    Saskaņā ar līgumu, kas tika parakstīts ar “Roscosmos” – “OneWeb” 4. martā plānoja nogādāt orbītā 36 satelītus, izmantojot raķeti “Sojuz”. Taču Rietumu uzlikto sankciju iespaidā Krievijas kosmosa aģentūra atteicās palaist satelītus, ja vien “OneWeb” nepiekritīs prasību sarakstam, tostarp, lai Lielbritānijas valdība atsakās no savas līdzdalības uzņēmumā. “OneWeb” šiem nosacījumiem nepiekrita, un tā arī šie satelīti neplānoti palika “Roscosmos” pārziņā.

    “One Web” ir “SpaceX” konkurents, kas Zemes zemajā orbītā veido satelītsistēmu. Tās mērķis ir nodrošināt interneta savienojumu visā pasaulē līdz 2023. gada beigām. Līdz šim uzņēmumam izdevies palaist 428 satelītus no kopumā 648 plānotajiem. Vismaz daļu no tiem orbītā plānots nogādāt ar tā paša “SpaceX” un Indijas kosmosa aģentūras ISRO palīdzību.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diginauts
    09.09.2022 17:15

    Krievija zog un izvirza prasības! Cik negaidīti!

    Krotow
    09.09.2022 21:38

    Kad Krievijai pēc kapitulācijas būs jāmaksā reparācijas, varēs paprasīt atpakaļ. Kaut vai gāzē vai naftā.

    Aaa
    10.09.2022 09:50

    Vo sūdi tādi

    LAN
    11.09.2022 18:36

    Ar krieviem labs Pissnes!

    Reklāma